Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Є загиблі та поранені: наслідки російської атаки на Запоріжжя 27 серпня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Є загиблі та поранені: наслідки російської атаки на Запоріжжя 27 серпня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Є загиблі та поранені: наслідки російської атаки на Запоріжжя 27 серпня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Наслідки російської атаки вночі 27 серпня. Фото: Нацполіція Запорізької області

В ніч на 27 серпня росіяни атакували Запоріжжя та Запорізький район. Попередньо, використали 7 безпілотників. Троє людей загинули, ще четверо – поранені. Крім цього, зруйновані будинки та сталися пожежі.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

За його словами, станом на 7:10 ранку у лікарні було четверо постраждалих:

  • 86-річна жінка у важкому стані через опіки більше ніж 54% тіла;
  • чоловік 59 років у стані середньої тяжкості;
  • дві жінки – 30 та 56 років – з легкими травмами.

Об 11:15 Федоров повідомив, що у лікарні померла літня жінка, яка отримала сильні опіки під час нічної атаки росіян на Запоріжжя 27 серпня. Таким чином кількість жертв збільшилася до трьох. Крім неї загинули двоє людей – чоловік і жінка.

О 12:00 секретар Запорізької міської ради Регіни Харченко повідомила, що станом на цей час по допомогу звернулись 89 постраждалих осіб. З них 15 – особи пільгової категорії. Ці люди, житло яких є пошкодженим, мають можливість оформити 15 тисяч гривень одноразової матеріальної допомоги.

У ранковому зведенні 28 серпня очільник ЗОВА Федоров написав, що внаслідок російської атаки безпілотниками по Запоріжжю дві жінки 83 та 86 років й 61-річний чоловік загинули, ще три жінки 19, 30, 56 років та 59-річний чоловік отримали поранення.

Є загиблі та поранені: наслідки російської атаки на Запоріжжя
Наслідки російської атаки вночі 27 серпня. Фото: Нацполіція Запорізької області

Вибуховою хвилею та уламками пошкоджені будинки, а також сталося займання сухої трави на відкритій території.

За даними Запорізької міської ради станом на 13:46, пошкодження отримали 19 багатоповерхівок та 40 приватних будинків та навчальний заклад. Два приватних будинки зруйновані. У поліції зазначили, що також пошкоджений інфраструктурний обʼєкт, транспортні засоби та гаражні приміщення.

О 19:12 секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко опублікувала відео, на якому розповіла, що внаслідок атаки пошкоджені 20 багатоквартирних будинків та 49 будинків приватного сектору. Загалом вивезли 98 тонн будівельного сміття. Крім цього, вона повідомила, що Запорізька міська рада виділятиме кожному, хто втратив житло, по 10 тисяч гривень щомісячно в межах міської цільової програми. Також міськрада надасть гроші на поховання.

Є загиблі та поранені: наслідки російської атаки на Запоріжжя
Прибирання скла після атаки на Запоріжжя 27 серпня. Фото: Хортицька районна адміністрація

Є загиблі та поранені: наслідки російської атаки на Запоріжжя
Прибирання скла після атаки на Запоріжжя 27 серпня. Фото: Хортицька районна адміністрація

Читайте також:

Вчора, 26 серпня, російські військові обстріляли декілька населених пунктів Запорізького району Запорізької області. Внаслідок удару загинув чоловік.

У Запорізькій області підготовлені понад 400 Пунктів Незламності, які оснащені альтернативними джерелами електроенергії, запасами питної води та медикаментами.

Влітку в Запорізькій області, як і по всій Україні, почала зростати кількість випадків COVID-19. Однією з причин цього сплеску вважають новий субваріант штаму Omicron — FLiRT. У нашому регіоні вже зафіксовано 7 летальних випадків, пов’язаних із цим штамом.

Запоріжжяобленерго оприлюднило графік відключення світла в Запоріжжі 27 серпня