Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Жорсткі обмеження світла можуть тривати ще декілька тижнів, – ексміністр енергетики

Жорсткі обмеження світла можуть тривати ще декілька тижнів, – ексміністр енергетики

Жорсткі обмеження світла можуть тривати ще декілька тижнів, – ексміністр енергетики

Ілюстративне фото

Вчора, 26 серпня, російські війська обстріляли об’єкти енергосистеми по всій Україні. Внаслідок цього знов ввели жорсткі обмеження світла. Поки тривають ремонтні роботи, графіки відключень електроенергії вводитимуть 1-2 тижні.

Про це повідомив ексміністр палива і енергетики, президент Всеукраїнської Енергетичної Асамблеї Іван Плачков в етері телемарафону “Єдині новини”.

Наразі енергетики проводять в прискореному режимі ремонтні роботи на розподільчих пристроях та високовольтних підстанціях. Триває процес відновлення розподільних мереж.

“Обмеження, на жаль, будуть діяти не тільки сьогодні. Я думаю, це буде найближчим часом тиждень, два, якщо не буде нових таких масованих атак. На жаль, це була дійсно одна з найбільш масованих атак на енергетичну інфраструктуру. І метою цією атаки було досягти повного блекауту, тотального блекауту в енергосистемі України”, – зазначив Іван Плачков.

Під час вчорашньої російської атаки сили ППО збили 102 ракети та 99 “шахедів”. Постраждали енергетичні об’єкти по всій території України, через що одразу ввели жорсткі обмеження світла. Деякі споживачі не мають світла по 6 годин. 

Нагадаємо, що 27 серпня, в Запоріжжі та Запорізькій області діятимуть графіки погодинних відключень електроенергії.

Раніше Inform.zp.ua писав, що 27 серпня, в Запоріжжі будуть проводити плановий ремонт електрообладнання. У зв’язку з цим багато будинків тимчасово залишаться без електроенергії.


Читайте також:

Після вчорашніх обстрілів залізничні енергетики відновили рух на всіх ділянках, однак деякі потяги затримуватимуться. Це стосується і потяга, який прямує до Запоріжжя.

Через російський удар були пошкоджені ділянки на проїзній частині дороги та перекриті автомобільні проїзди в районі від перетину вулиці Запорозького козацтва 1 – вулиці Ентузіастів, а також вулиці Василя Сергієнка.

В ніч на 27 серпня росіяни атакували Запоріжжя та Запорізький район. Попередньо, використали 7 безпілотників. Двоє людей загинули, ще четверо – поранені. Крім цього, зруйновані будинки та сталися пожежі.