Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі в ніч на 27 серпня сили ППО збивали безпілотники: подробиці

У Запоріжжі в ніч на 27 серпня сили ППО збивали безпілотники: подробиці

У Запоріжжі в ніч на 27 серпня сили ППО збивали безпілотники: подробиці

ЗСУ

Сьогодні вночі, 27 серпня, українські військові збивали російські БпЛА типу «Shahed» на території Запоріжжя та Запорізької області.

Про це повідомив командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук в телеграм-каналі.

Загалом за ніч росіяни атакували Україну озброєнням різних типів, зокрема аеробалістичними ракетами Х-47М2 «Кинджал», балістичними ракетами «Іскандер-М» та «Іскандер-К», крилатими ракетами Х-101 та 81 ударним БпЛА типу «Shahed». Запуски ракет та безпілотників відбувався з території Росії та тимчасово окупованого Криму.

Також збиття були у Київській, Хмельницькій, Рівненській, Вінницькій, Черкаській, Херсонській, Миколаївській, Хмельницькій, Харківській, Дніпропетровській, Полтавській, Житомирській, Сумській, Чернігівській та Кіровоградській областях.

Фото: Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук/Телеграм

До відбиття російської атаки залучили авіацію, зенітні ракетні підрозділи, засоби РЕБ та мобільні вогневі групи Сил оборони України.

Як повідомив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров, цієї ночі росіяни нанесли сім ударів дронами по території Запоріжжя та Запорізького району. Двоє людей загинули, ще четверо – поранені. Крім цього, зруйновані будинки та сталися пожежі.

Раніше Inform.zp.ua писав, що через російський удар були пошкоджені ділянки на проїзній частині дороги та перекриті автомобільні проїзди в районі від перетину вулиці Запорозького козацтва 1 – вулиці Ентузіастів, а також вулиці Василя Сергієнка.


Читайте також:

У Запорізькій області підготовлено понад 400 Пунктів Незламності, які оснащені альтернативними джерелами електроенергії, запасами питної води та медикаментами.

Після вчорашніх обстрілів залізничні енергетики відновили рух на всіх ділянках, однак деякі потяги затримуватимуться. Це стосується і потяга, який прямує до Запоріжжя.

Поліція показала наслідки атаки по Запоріжжю 27 серпня. Пошкоджені будинки, інфраструктурний обʼєкт, транспортні засоби та гаражні приміщення.