Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Федоров розповів про евакуацію із Запоріжжя та області 

Федоров розповів про евакуацію із Запоріжжя та області 

Федоров розповів про евакуацію із Запоріжжя та області 

Евакуація

Запоріжці можуть скористатись двома евакуаційними моделями: із прифронтових населених пунктів та безпосередньо з міста Запоріжжя. Завдяки одному зі способів минулої доби із обласного центру виїхали 14 містян. 

Про це розповів голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров в етері телемарафону “Єдині новини” вранці 27 серпня.

За його словами, перша модель евакуації – виїзд із прифронтового населеного пункту до міста Запоріжжя. Волонтери, поліція та рятувальники за першим проханням мешканців з прифронтових регіонів готові допомогти з евакуацією до більш безпечних регіонів для того, щоб розмістити їх або у гуртожитках, або місцях тимчасового проживання.

Є і друга модель – це коли мешканці з міста Запоріжжя евакуюються у більш безпечні регіони. 

“Часто вони це роблять шляхом потягу, який є безкоштовним до Львова та Хмельницького. За вчорашній день цю модель евакуації використали 14 людей, які евакуювалися з міста Запоріжжя”, – розповів Федоров.

Про ці потяги раніше писали у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Зазначається, що збір та реєстрація на евакуацію відбуваються щоденно о 07:00 на вокзалі станції Запоріжжя-1. Поїзд рушає о 09:50. Для цього забезпечений евакуаційний вагон потяга № 128 Запоріжжя – Львів.

Щоб евакуюватися, необхідна також попередня реєстрація. Записатися можна, звернувшись на гарячу лінію Запорізької ОВА за номером: 0 800 503 508. Також про бажання евакуюватися можна повідомити на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48. Для повідомлень через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер: (096) 078-84-33.

Нагадаємо, нещодавно Іван Федоров також прокоментував ситуацію та можливість примусової евакуації мешканців. Незважаючи на загострення ситуації, наразі не розглядається можливість примусової евакуації з прифронтовихих населених пунктів.