Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » У Запоріжжі провели дослідження забруднення повітря в серпні: результати

У Запоріжжі провели дослідження забруднення повітря в серпні: результати

У Запоріжжі провели дослідження забруднення повітря в серпні: результати

Ілюстративне фото

Фахівці Комплексної лабораторії спостережень за забрудненням природного середовища Запорізького ЦГМ провели дослідження забруднення повітря по місту Запоріжжя у період 19-24 серпня. Вони виявили перевищення по чотирьом шкідливим викидам.

Про це повідомили в Запорізькому центрі з гідрометеорології.

Фахівці зафіксували перевищення забруднюючих речовин у період 19-24 серпня 2024 року за наступними домішками:

Фото: Запорізький ЦГМ
  • завислі речовини – норма перевищена у 1,1-1,3 рази; 
  • діоксид азоту – норма перевищена 1,8-2,2 рази;
  • фенол – норма перевищена 1,9-2,4 рази;
  • формальдегід – норма перевищена 1,9-3,3 рази.

Чим небезпечні ці речовини

Внаслідок отруєння діоксидом азоту можуть виникнути запальні зміни слизової оболонки ясен, кон’юнктивіт, хронічні бронхіти та трахеїти. Основна токсична дія цієї речовини – подразнення слизової. Першими ознаками отруєння є печіння очей, падіння артеріального тиску, головні болі та важке дихання. 

Фенол та формальдегід дуже швидко всмоктуються та викликають подразнення слизових оболонок. Крім того ці речовини мають вплив на нервову систему людини. Ознаками гострого отруєння фенолом та формальдегідом є: чхання, кашель, запаморочення, головний біль, блідість шкіри, нудота. При важкому отруєнні може настати втрата свідомості.

Нагадаємо, що у Запоріжжі, 6 вересня, відбудуться громадські слухання з питання зниження концентрації забруднюючих речовин в повітрі. 

Раніше Inform.zp.ua писав, що 25 серпня, в Запоріжжі по вулиці Зоряна, 4 виявили перевищення забруднювальних речовин у повітрі.


Читайте також: 

У Запоріжжі 12 та 13 серпня провели дослідження якості води та піску на пляжах міста. У результаті перевірок знайшли кишкову паличку, холерні вібріони та перевищення  за деякими показниками.

Державна екологічна інспекція Південного округу надала дані про розміри збитків, які завдали навколишньому природному середовищу Запоріжжя внаслідок російської агресії у липні цього року. Вони склали 133 304,57 грн.

Восени в Україні стартують три нові програми, спрямовані на підтримку молоді до 25 років. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський, анонсувавши ключові зміни, які запроваджуватимуться з вересня.