Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Скільки коштує зібрати дитину до школи в Запоріжжі

Скільки коштує зібрати дитину до школи в Запоріжжі

Скільки коштує зібрати дитину до школи в Запоріжжі

До початку нового навчального року активно готуються не тільки вчителі й школярі, а й батьки учнів. Скільки цьогоріч коштуватиме зібрати дитину до школи в Запоріжжі – читайте в цьому матеріалі.

Зі слів батьків учнів однієї із запорізької школи, яка з нового навчального року відновлює очне навчання, кореспонденти Inform.zp.ua дізналися список необхідного шкільного приладдя. Він виглядає приблизно так:

  1. Зошити в косу лінію, клітинку
  2. Обгортки для книжок
  3. Щоденник
  4. Ручки звичайні
  5. Олівці звичайні, кольорові, фломастери
  6. Лінійки
  7. Фарби, пензлики, гуаш
  8. Клей, щіточка
  9. Кольоровий папір
  10. Набір картону
  11. Альбом для малювання
  12. Тека для зошитів
  13. Пенал
  14. Ластик
  15. Пластилін, дощечка, ножичок
  16. Ножиці з затупленими кінцями
  17. Спортивна форма

Канцелярський набір школяра на українських маркетплейсах коштує від 300 до 2500 грн. До них входять майже по мінімуму необхідних шкільних предметів для навчання дітей.

Журналісти Inform.zp.ua підрахували, скільки коштуватиме шкільне приладдя, купуючи його на українських маркетплейсах.

Шкільне приладдя. Ілюстративне фото

Зошити на 12 листів 10 штук обійдуться приблизно у 200 гривень. Тека для зошитів може коштувати від 20 грн. Обкладинки на 10 книжок коштуватимуть близько 100 грн. Набір ручок вартує в середньому 33 гривні, стільки ж коштуватиме й набір графітових олівців. А ось найдешевший набір фломастерів обійдеться мінімум в 70 грн. Ціна на набір кольорових олівців стартує від 100 грн. Альбом для малювання коштує в середньому 50 грн.

Тека для зошитів в середньому обійдеться в 40 грн. Якісний щоденник з твердою обкладинкою обійдеться дорожче – від 80 грн. Найдешевший пенал коштуватиме від 13 грн.

Набір кольорового картону коштує 35 грн, а ось кольоровий папір можна знайти й за 20 грн.

Набір пластиліну коштуватиме близько 50 грн, дощечка для нього разом з ножичком може вартувати від 20 грн. Ножиці шкільні обійдуться в 33 грн.

Якщо купувати в онлайн-магазинах все шкільне приладдя окремо, то, залежно від кількості та якості, можна витратити майже 900 грн.

Варто зауважити, що під час підрахунку ми обирали мінімальну кількість необхідних предметів та обирали за найдешевшими показниками.

Що стосується рюкзаків, то найдешевший на маркетплейсі нам вдалося знайти за 160 грн. Цінники на дорожчі шкільні рюкзаки можуть перевалювати далеко за 5000 грн. Тож, аби обирати зручний та більш-менш якісний портфель для дитини, це обійдеться в середньому у 2000 грн.

Школярі йдуть до школи. Ілюстративне фото

Спортивний костюм коштуватиме від 600 грн.

Найменша сума для зборів учня до школи, за нашими підрахунками, складатиме не менше 3500 грн.