Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Поліцейські затримали запоріжця, який за гроші допомагав “ухилянтам” виїхати за кордон

Поліцейські затримали запоріжця, який за гроші допомагав “ухилянтам” виїхати за кордон

Поліцейські затримали запоріжця, який за гроші допомагав “ухилянтам” виїхати за кордон

Обшук. Фото: ГУНП в Запорізькій області

Правоохоронці затримали мешканця Запоріжжя, який за гроші допомагав військовозобов’язаним оформити документи на виїзд за кордон. Йому повідомили про підозру після того, як він отримав частину оплати.

Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Запорізькій області.

38-річний запоріжець обіцяв призовникам, які хотіли уникнути мобілізації, домовитись із представниками ВЛК щодо оформлення їм “білого квитка”. За це треба було сплатити 7600 доларів. Військовозобов’язаних він шукав серед знайомих.

Правоохоронці затримали чоловіка одразу після отримання ним частини суми у розмірі 3000 доларів. Цього ж дня за адресою фігуранта поліцейські та працівники управління Служби безпеки України провели обшуки. Вони вилучили мобільні телефони, ноутбуки, банківські картки, гроші, документи та чорнові записи.

Поліцейські викрили запоріжця, який за гроші допомагав “ухилянтам” виїхати за кордон
Затримання чоловіка. Фото: ГУНП в Запорізькій області

Слідчі вже повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 15, частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України), частиною 2 статті 28, частиною 2 статті 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Наразі тривають слідчі дії для встановлення осіб, які причетні до організації протизаконної схеми, та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Схему ліквідували оперативники управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області разом із слідчими відділу № 4 Запорізького райуправління поліції під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури.

Нагадаємо, нещодавно у Запоріжжі також викрили групу осіб, які допомагали чоловікам призовного віку оформити висновки про непридатність до військової служби. У складі групи були медичні працівники однієї з лікарень міста.