Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Афіша » У Запоріжжі в усіх районах міста відкрились вуличні виставки “Плакати воєнного часу”(АДРЕСИ)

У Запоріжжі в усіх районах міста відкрились вуличні виставки “Плакати воєнного часу”(АДРЕСИ)

У Запоріжжі в усіх районах міста відкрились вуличні виставки “Плакати воєнного часу”(АДРЕСИ)

Вулична виставка у Сквері Гагаріна. Фото: Inform.zp.ua

У Запоріжжі в усіх районах міста з’явились вуличні виставки “Плакати воєнного часу”. До цього роботи українських митців можна було побачити лише на фасаді Туристичного інформаційного центру.

Про це повідомляє Запорізька міська рада.

“Плакати воєнного часу” – це проєкт українських художників, присвячений актуальним подіям в країні. У Запоріжжі вже понад два роки існують такі вуличні виставки. Нещодавно Департамент культури і туризму отримав грант від Українського культурного фонду. За ці кошти в місті встановили плакати в усіх районах.

“Це окремий культурно – мистецький проєкт, спрямований на боротьбу з російською пропагандою та є відкритим висвітленням теми війни, яку росія розв’язала проти України”, – зазначили в Туристичному інформаційному центрі.

Вулична виставка у Сквері Гагаріна. Фото: Inform.zp.ua

Адреси вуличних виставок у різних районах Запоріжжя:

  • Хортицький район – біля філії комунального закладу ЦКП “Хортицький” (за адресою проспект Інженера Преображенського, 15);
  • Дніпровський район – Парк Журналістів (на перетині вулиць Товариська і Ладозька)
  • Шевченківській район – Парк імені Климова (на перетині проспекту Моторобудівників та Червоній вулиці);
  • Комунарський район – Сквер Гагаріна (між вулиць Європейська та Ситова)
  • Олександрівський район – Сквер Театральний (за адресою проспект Соборний);
  • Заводський район – біля Районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району (за адресою вулиця Мирослава Симчича, 56).

Нагадаємо, що 16 серпня у Запоріжжі відкрилася нова виставка під назвою “Маленьке тіло”. Експонати були привезені з київської арт-галереї “Eye sea gallery” за запрошенням культорологині Льони Радченко. Відвідати виставку можна до 16 вересня.

Раніше Inform.zp.ua писав, що у Гуляйполі Запорізької області росіяни знищили краєзнавчий музей. Історична пам’ятка спалахнула внаслідок влучання снаряду та вигоріла вщент. Поліцейські задокументували воєнний злочин.