Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Чиновницю з Мелітополя засудили до 15 років за ґратами

Чиновницю з Мелітополя засудили до 15 років за ґратами

Чиновницю з Мелітополя засудили до 15 років за ґратами

Колаборантка з Мелітополя. Джерело: управління СБ України у Волинській області

Чиновницю з Мелітополя Запорізької області засудили до 15 років за ґратами за колабораціонізм. Одразу після окупації міста вона зайняла посаду “головного спеціаліста” в окупаційній адміністрації Мелітополя.

Про це повідомили в управлінні Служби безпеки України у Волинській області.

З 2001 року жінка працювала в управлінні з розвитку підприємництва та промисловості виконавчого комітету Мелітопольської міської ради Запорізької області, а потім перейшла на бік росіян. 

Чиновниця, як представниця органів місцевого самоврядування, брала участь у публічних “круглих столах” разом з окупантами, а також була присутня на з’їздах партії “Єдина Росія”. Фігурантка їздила з перевірками до підприємців, залякувала їх та вимагала у них документи щодо підтвердження їхньої реєстрації в податкових органах РФ. 

Луцький міськрайонний суд Волинської області визнав зрадницю винуватою за частиною 2 статті 111 (Державна зрада в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України та заочно засудив її до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Читайте також:

Колишнього мешканця Запоріжжя звинувачують у колабораційний діяльності. За даними слідства, його підозрюють в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Чоловік тривалий час поширює проросійську пропаганду в своєму телеграм-каналі на аудиторію в понад 100 тисяч підписників.

Двох очільників навчальних закладів у тимчасово окупованому Мелітополі звинувачують у колаборційній діяльності.