Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Ще одна школа в Запоріжжі буде працювати офлайн: деталі (ФОТО)

Ще одна школа в Запоріжжі буде працювати офлайн: деталі (ФОТО)

Ще одна школа в Запоріжжі буде працювати офлайн: деталі (ФОТО)

Школа № 15 в Запоріжжі. Фото: Запорізька міська рада

У Запоріжжі триває підготовка освітніх закладів до початку нового навчального року. У школі № 15 повністю завершили ремонтні роботи, що дозволить прийняти понад 500 учнів для навчання у змішаному форматі.

Про це повідомила в.о. міського голова Регіна Харченко в своєму телеграм-каналі.

У школі № 15 зробили безпечні умови для перебування дітей в закладі. За підтримки ЮНІСЕФ відремонтували укриття, де встановили нову вентиляцію, санвузли та умивальники, водонагрівачі та водостічну систему. Також простір забезпечили столами, учнівськими стільцями, лавками та аптечками. Площа нового укриття в школі складає 200 квадратних метрів, повідомили в Запорізькій міській раді.

Школа № 15 в Запоріжжі. Фото: Запорізька міська рада

Крім того, школа № 15, що розташована в Олександрівському районі міста, приймає учнів в офлайн-форматі вже з 1 червня 2024 року. Там для школярів організували заняття з психологом, активні рухливі ігри та тренінги у точці “Спільно”. Зокрема в школі проводилась історична настільна гра «100 років боротьби української революції». 

Школа № 15 в Запоріжжі. Фото: Запорізька міська рада

Нещодавно в освітньому закладі відбувалася зустріч батьків школярів, вони мали змогу на власні очі побачили умови для нового навчального року.

Школа № 15 в Запоріжжі. Фото: Запорізька міська рада
Школа № 15 в Запоріжжі. Фото: Запорізька міська рада

“Всі ми розуміємо, що неможливість очного навчання підштовхує сім’ї виїжджати з Запоріжжя, адже батьки хочуть щоб у їх дітей були якісні умови освіти. Ми працюємо над збільшенням кількості шкіл, які можуть навчатися у змішаному форматі. Плануємо, що таких шкіл може бути вже 74”, – зазначила Регіна Харченко.

Школа № 15 в Запоріжжі. Фото: Запорізька міська рада

На сьогодні у школі № 15 навчається 953 учня у 32 класах, з них 750 знаходиться у місті. Значна частина батьків погодилася на очний формат навчання, а саме в школу вийдуть 534 школярів.

Нагадаємо, що з 2 вересня для запорізьких школярів розпочнеться новий навчальний рік.  Форма організації освітнього процесу залежатиме насамперед від наявності чи відсутності укриття в навчальному закладі. 

Раніше Inform.zp.ua писав, що на правому березі Запоріжжя триває будівництво підземної школи. Роботи на базі колегіуму “Елінт” розпочали 2 тижні тому. Вже облаштували під’їзд до будівельного майданчика, перенесли опори освітлення та провели гідроізоляційні роботи.


Читайте також:

Запорізька область разом із іншими регіонами України отримає додаткову дотацію з державного бюджету на облаштування укриттів у школах. Загалом на ці потреби буде розподілено 5 мільярдів гривень між Чернігівською, Херсонською, Харківською, Сумською, Одеською, Миколаївською, Запорізькою та Дніпропетровською областями.

У Запорізькому вищому професійному училищі “Моторобудівник” обладнали укриття. Воно розраховане на 260 людей.

Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №2 готується до нового навчального року, плануючи впровадження змішаного формату навчання. На території закладу плануються ремонтні роботи для підготовки до нових умов.