Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Афіша » У Запоріжжі пройде лекція “Російські міфи та стереотипи про історію України”: де і коли

У Запоріжжі пройде лекція “Російські міфи та стереотипи про історію України”: де і коли

У Запоріжжі пройде лекція “Російські міфи та стереотипи про історію України”: де і коли

Фото: Національний заповідник “Хортиця”

Національний заповідник “Хортиця” 31 серпня організовує безоплатну лекцію “Російські міфи та стереотипи про історію України”.

Про це повідомили в Національному заповіднику “Хортиця” в телеграм-каналі.

Захід відбудеться у суботу 31 серпня об 11:00 в Музейних студіях «Місто за порогами», за адресою бульвар Центральний, 3 («Будинок взуття», 2-й поверх). Вхід безкоштовний. 

“Паплюження, спотворення історії України, а то і навмисна неправда, вигадки про історію нашого народу, вже більше двох століть є ідеологічною зброєю російських імперців”, – зазначили в Національному заповіднику.

На лекції обговорять російські наративи щодо Переяславської ради, гетьмана Івана Мазепи, української мови, «українців-селюків» та інше.

Нагадаємо, що у Запоріжжі в усіх районах міста з’явились вуличні виставки “Плакати воєнного часу”. До цього роботи українських митців можна було побачити лише на фасаді Туристичного інформаційного центру.

Раніше Inform.zp.ua писав, що 16 серпня у Запоріжжі відкрилася нова виставка під назвою “Маленьке тіло”. Експонати були привезені з київської арт-галереї “Eye sea gallery” за запрошенням культорологині Льони Радченко. Відвідати виставку можна до 16 вересня.


Читайте також:

У Запорізькій області створять дві міські військові адміністрації.

У трьох пробах на пляжах Запоріжжя виявили холерні вібріони. При відсутності ефективного лікування, холера може призвести до коми та загибелі людини.

Правоохоронці затримали мешканця Запоріжжя, який за гроші допомагав військовозобов’язаним оформити документи на виїзд за кордон. Йому повідомили про підозру після того, як він отримав частину оплати.