Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Відпочинок у Запоріжжі: цікаві місця, які можна відвідати на початку осені

Відпочинок у Запоріжжі: цікаві місця, які можна відвідати на початку осені

Відпочинок у Запоріжжі: цікаві місця, які можна відвідати на початку осені

Початок осені в Запоріжжі обіцяє бути теплим, тож до перших холодів ще є можливість активно та цікаво провести час у місті.

Редакція Inform.zp.ua зібрала для вас добірку цікавих місць для відпочинку в Запоріжжі.

Важливо! Пам’ятайте, що Запоріжжя – це прифронтове місто. У місті часто звучать вибухи і сигнали повітряної тривоги. Тому застерігаємо вас від відвідування місць великого скупчення людей і закликаємо спускатися в укриття в разі небезпеки.

Парк “Дубовий Гай”

Попри те, що це місце відпочинку знає кожен, воно не втрачає своєї актуальності.

У парку ви можете відпочити від метушливого ритму міста і насолодитися навколишньою природою. Невеликі ставки з качками, багато зелені, тварини, які пасуться – все це є в “Дубовці”.

Дубовка у Запоріжжі
Дубовка у Запоріжжі
Дубовка у Запоріжжі
Дубовка у Запоріжжі

Парк розташовується в Олександрівському районі міста за адресою вул.Глісерна, 1.

Каскад фонтанів «Веселка»

Це місце ідеально підійде для пікніка з сім’єю або в компанії друзів. Поруч знаходиться Вознесенівський парк, де також є атракціони для дітей. Координати – проспект Маяковського, 26.

Каскад фонтанов “Радуга”

Парк “Перемоги” 

А ось це місце більше сподобається любителям активного відпочинку. Парк простягається від вулиці Яценка по Набережній магістралі. Там є спортивні майданчики з вуличними тренажерами, поля для футболу та інших видів активних ігор.

У парку Перемоги в Запоріжжі відновили дорогу
Відпочивальник у парку Перемоги. Фото: Запорізька міська рада

Національний заповідник «Хортиця» 

Саме він та історико-культурний комплекс «Запорізька Січ» є візитівкою Запоріжжя. Там ви зможете відвідати діючий храм Пресвятої Богородиці, побачити фортифікаційні укріплення та козацькі курені. А також насолодитися природою острова.

Історико-культурний комплекс "Запорозька Січ" запрацює з 8 травня. Музейна частина заповідника "Хортиця" стане доступною для екскурсій.
Ілюстративне фото/Иллюстративное фото

Також від заповідника часто проводять національні-патріотичні заходи. До прикладу, 31  серпня 2024 року (субота) об 11:00 в Музейних студіях «Місто за порогами» (це у самому центрі міста) за адресою: м.Запоріжжя, бульвар Центральний, 3 («Будинок взуття», 2-й поверх) ви зможете відвідати лекцію “Російські міфи та стереотипи про історію України”.

Музей ретроавтомобілів “Фаетон”

Він також однозначно приваблює гостей та жителів міста своєю унікальністю. У ньому є кілька залів, в яких представлені ретроавтомобілі, техніка і зброя часів Другої світової війни, мототехніка і спортивні автомобілі, різноманітна побутова техніка, що була у вжитку ще з кінця XIX століття.Станом на 2020 рік у музеї знаходилося понад 250 одиниць діючих експонатів.

Запоріжжя автомобіль Фаетон
Lloyd Arabella та BMW-700

Музей розташований по вулиці Виборзька, 8. 

Вартість квитків для відвідування становить 200 грн для дорослого і 100 грн для дитини. Крім того, є можливість придбати індивідуальну екскурсію, вартість якої – 300 грн. Для учасників бойових дій – вхід коштує 100 грн.

Туристичний інформаційний центр Запоріжжя

Він знаходиться в центрі Запоріжжі за адресою проспект Соборний, 151. В ньому часто проходять фотовиставки і різні заходи. Радимо стежити за їх афішею, щоб не пропустити цікаві заходи.

Наразі У Запоріжжі в усіх районах міста з’явились вуличні виставки “Плакати воєнного часу”. Це проєкт українських художників, присвячений актуальним подіям в країні. У Запоріжжі вже понад два роки існують такі вуличні виставки. Нещодавно Департамент культури і туризму отримав грант від Українського культурного фонду. За ці кошти в місті встановили плакати в усіх районах.

Виставка “Плакати воєнного часу” у Сквері Гагаріна. Фото: Inform.zp.ua

Адреси вуличних виставок у різних районах Запоріжжя:

  • Хортицький район – біля філії комунального закладу ЦКП “Хортицький” (за адресою проспект Інженера Преображенського, 15);
  • Дніпровський район – Парк Журналістів (на перетині вулиць Товариська і Ладозька)
  • Шевченківській район – Парк імені Климова (на перетині проспекту Моторобудівників та Червоній вулиці);
  • Комунарський район – Сквер Гагаріна (між вулиць Європейська та Ситова)
  • Олександрівський район – Сквер Театральний (за адресою проспект Соборний);
  • Заводський район – біля Районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району (за адресою вулиця Мирослава Симчича, 56).

Також у Запоріжжі відкрилася нова виставка під назвою “Маленьке тіло”. Експонати були привезені з київської арт-галереї “Eye sea gallery” за запрошенням культорологині Льони Радченко. Відвідати виставку можна до 16 вересня.

Ресторан “Monica Bellucci”

Ще один варіант для такого відпочинку-заміський ресторан “Monica Bellucci” на території якого є басейн. Адреса: вул. Санаторна, 27.

Фото: Monica Bellucci/Instagram

Вхід для дорослих в будні становить 400 грн, на вихідних – 500 грн. Для дітей до 14 років – вхід вартує половину вартості дорослого квитка.

Відзначимо, що даний комплекс був атакований російськими військами в березні 2023 року. Однак з початку літа минулого року «Monica Bellucci» знову приймає відпочиваючих.

Читайте також:

Вночі 18 березня росіяни випустили ракети С-300 по відомому в Запоріжжі закладу “Monica Bellucci”. Будівлю заміського комплексу було зруйновано майже вщент. Сума збитків від російської атаки склала понад 56 мільйонів гривень. Та власникам ресторану вдалося відкрити свій заклад знову, а ще домоглися рішення про виплату компенсацій від росії за завдані збитки.