Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Технології » Запорізькі виробники безпілотників презентували свої дрони в Києві

Запорізькі виробники безпілотників презентували свої дрони в Києві

Запорізькі виробники безпілотників презентували свої дрони в Києві

Дрони Mavic 3. Ілюстративне фото

28 серпня в Києві відбувся медіа-клуб, на якому представники українських компаній-виробників безпілотних систем продемонстрували свої розробки. Серед учасників була і компанія з Запоріжжя.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Рудольф Акопян.

Запорізька компанія презентувала нові дрони “Генерал Чершня”, які вже запускаються в серійне виробництво. Ці дрони оснащені елементами штучного інтелекту, а також системами виявлення, захоплення та супроводу цілей. Вони можуть виконувати функції розвідувальних дронів для коригування ударів і навіть працювати як гелікоптери.

“Пишаюся тим, що за 10 місяців ми з командою пройшли шлях від створення п’яти «дронів на кухні» до потужної Mil-Tek компанії,” – зазначив Акопян у своєму повідомленні.

Варто зазначити, що 24 серпня 2023 року почало свою діяльність об’єднання “Технологічні Сили України“. Спочатку до нього приєдналися шість компаній-виробників безпілотників і робототехніки, серед яких розробники таких дронів, як Discovery DR-60, Mini Shark і Raybird-3. У листопаді “Технологічні Сили України” підписали меморандум про співпрацю з національним defense tech-кластером BRAVE1.


Inform.zp.ua також писав, що Рудольф Акопян почав займатися волонтерством ще у 2013 році, одразу після Майдану. Однак із повномасштабним вторгненням допомога військовим перетворилося на потужний рух. В лютому 2022 року Рудольф одразу пішов до військкомату, але його не взяли до війська за станом здоровʼя. Тоді вирішив працювати в тилу та допомагати фронту. Зокрема, почав виготовляти дрони.