Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Родини військових, які загинули в Запорізькій області, отримали ордени

Родини військових, які загинули в Запорізькій області, отримали ордени

Родини військових, які загинули в Запорізькій області, отримали ордени

Володимир Зеленський зустрівся з рідними Героїв України та вручив 16 орденів «Золота Зірка» і 22 сертифікати на квартири. Фото з сайту президента/Владимир Зеленский встретился с родными Героев Украины и вручил 16 орденов “Золотая Звезда” и 22 сертификата на квартиры. Фото с сайта президента

29 серпня, у День пам’яті захисників, які віддали життя на фронті, президент Володимир Зеленський вручив 16 орденів “Золота Зірка” та 22 сертифікати на квартири родинам Героїв України. Серед нагороджених були родини військових, які загинули в Запорізькій області.

Про це повідомляється на офіційному сайті президента України.

Ордени “Золота Зірка” отримали:

Сержант Леонід Янголь
Сержант Леонід Янголь. Фото: “Суспільне”
  • Родина сержанта Леоніда Янголя. Уродженець Куликівки, під час одного з боїв на Запорізькому напрямку, зазнавши поранення, продовжував стримувати наступ росіян до підходу підкріплення. Він прикривав евакуацію поранених, завдяки чому врятував 13 побратимів та знищив 9 солдатів РФ. Загинув 23 липня 2023 року під час артилерійського обстрілу.
Полковник Сергій Лі
Похорони полковника Сергій Лі. Фото: Суспільне. Тернопіль”
  • Сім’я полковника Сергія Лі. На початку повномасштабного вторгнення, будучи на пенсії, він вирішив поділитися своїм досвідом на фронті. Сергій Лі сформував батальйон і рушив з ним на передову. На Запорізькому напрямку він зайняв опорний пункт противника і утримував його дві доби, не допустивши просування ворога. Сергій Лі загинув 9 жовтня 2023 року, отримавши кульове поранення під час відходу після мінування переднього краю оборони батальйону.
Капітан Едуард Шаран
Капітан Едуард Шаран. Фото: Хмельницької міськради
  • Родичі капітана Едуарда Шарана. Під його командуванням група штурмувала позиції росіян у Запорізькій області. Під час бою він надав допомогу пораненим, організував прикриття та евакуацію, а також продовжував командувати групою. Одного з поранених евакуював на собі, ведучи вогонь по ворогу, але зазнав смертельного поранення.
Капітан Сергій Кириленко
Капітан Сергій Кириленко. Фото: Міністерства внутрішніх справ України
  • Родичі капітана Сергія Кириленка. У лютому-березні 2022 року він захищав Маріуполь, врятував життя пораненому побратиму, вивів групу прикордонників з оточення та евакуював дві родини з міста. Влітку минулого року Сергій Кириленко брав участь у контрнаступі на Запоріжжі. Після прориву першої лінії оборони він потрапив у засідку, отримав поранення і, попередивши побратимів, загинув через втрату критичного об’єму крові.

Також Зеленський вручив сертифікати на квартири родинам 22 загиблих Героїв України. Документи на житло отримали родичі 18 військових ЗСУ, трьох нацгвардійців та одного прикордонника.

Нагадаємо, 12 березня у Запоріжжі відкрили меморіальну дошку Герою України. Полковник Нацгвардії Дмитро Апухтін взяв удар окупантів на себе та дав змогу побратимам продовжити бій.