Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Як проходитиме навчання в Запоріжжі: пояснення директорки Департаменту освіти і науки

Як проходитиме навчання в Запоріжжі: пояснення директорки Департаменту освіти і науки

Як проходитиме навчання в Запоріжжі: пояснення директорки Департаменту освіти і науки

директорка Департаменту освіти і науки Запорізької ОДА Людмила Бухаріна. Фото: ЗОВА

У Запорізькій області понад 46 тисяч учнів матимуть змогу відвідувати школу очно в змішаному форматі.

Про це під час брифінгу розповіла директорка Департаменту освіти і науки Запорізької ОДА Людмила Бухаріна.

122 школи регіону обладнані укриттями, що дозволяє організувати навчальний процес навіть в умовах воєнного часу. Учні навчатимуться переважно в укриттях, за змінами або графіками.

Для шкіл, де створити безпечні умови неможливо, передбачено дистанційний формат навчання. Це стосується й закладів, які переїхали до Запоріжжя з тимчасово окупованих територій. Учні, що перебувають за кордоном, отримуватимуть дистанційне навчання з українським компонентом.

Також у регіоні планують відкрити 71 дитячий садочок у змішаному форматі, який охопить 4 тисячі вихованців старшої вікової групи. Половина закладів використовуватиме укриття у сусідніх будівлях.

У змішаному форматі працюватимуть всі 18 професійно-технічних навчальних закладів області, де навчаються 10 тисяч студентів. 12 коледжів із 30 розпочнуть очне навчання, інші працюватимуть дистанційно.

Перед початком навчального року було проведено опитування серед батьків, вчителів і керівників шкіл. Близько 52% батьків обрали змішаний формат навчання для своїх дітей, а 88% керівників закладів підтримали очне навчання.

Людмила Бухаріна зазначила, що після початку навчального року ситуація буде аналізуватися, і освітній процес у регіоні продовжуватимуть удосконалювати.

Нагадаємо, через місяць у Запоріжжі відкриють Комунальний заклад “Запорізька обласна школа вищої спортивної майстерності” після масштабної реконструкції, яка наразі виконана на 80%.