Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Що буде з водою у Запоріжжі в разі блекауту: пояснення “Водоканалу”

Що буде з водою у Запоріжжі в разі блекауту: пояснення “Водоканалу”

Що буде з водою у Запоріжжі в разі блекауту: пояснення “Водоканалу”

Вода

У випадку повного блекауту в Запоріжжі розвозитимуть воду. Якщо ж відключення буде стосуватись окремих районів, а не всього міста – до насосних станцій підключатимуть генератори.

Про це вчора, 30 серпня, розповів генеральний директор комунального підприємства “Водоканал” міста Запоріжжя Андрій Шаповал під час загальноміської наради з актуальних питань життєдіяльності міста.

За його словами, при відключенні електропостачання є два варіанти. Перший – якщо вимикаються всі насосні та Дніпровські водопровідні станції (ДВС-1 та ДВС-2) у Запоріжжі.

“Тоді зупиняються всі агрегати, закриваються всі засувки на резервуарах всіх насосних станцій по місту і залишається у нас в резервуарах 50 000 кубів води. Наприклад, зараз в місто подається 200 000 кубів води: для підприємств, фізичних осіб, а також для надання води мешканцям міста. Ці 50 000 кубів будемо розвозити водовозками по об’єктах, які будуть вказані і надана буде команда”, – розповів Шаповал. 

Другий варіант – якщо вимкнення буде по районах. Гендиректор “Водоканалу” сказав, що “ніхто даже нічого не помітить, тому що будуть підключені генератори до всіх насосних станцій і, в принципі, вода буде як у людей, так і у підприємств”. Він зазначив, що зараз на підприємстві “Водоканал” є 103 генератора різної потужності. 

Також Андрій Шаповіл розповів, що відбуваються перемовини з ЮНІСЕФ по поставки великих генераторів для ДВС-1 і ДВС-2. Торги вже відбулися і генератори поставлять впродовж 120 діб. Для роботи потрібне буде і деяке додаткове обладнання. 

“І десь через 6-7 місяців буде у нас все обладнання в зборі, і ми зможемо працювати у будь-який блекаут. Буде вода у нас в місті і для пожежних потреб, і для населення, і для підприємств”, – підсумував гендиректор.

Читайте також:

На дахах лікарень та шкіл Запоріжжя планують встановити сонячні батареї.