Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » “Відносний спокій”: що відбувається на Запорізькому напрямку

“Відносний спокій”: що відбувається на Запорізькому напрямку

“Відносний спокій”: що відбувається на Запорізькому напрямку

Фото: Генштаб ЗСУ / Фото: Генштаб ВСУ

Росіяни на Запорізькому напрямку не мають достатньо ресурсів для того, щоб здійснювати регулярні масовані атаки. Натомість українські підрозділи намагаються покращити своє тактичне положення.

Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання “Таврія” Дмитро Лиховій в ефірі “Суспільне Новини”.

За словами речника, така ситуація спостерігалася і до початку операції у Курській області. Водночас підрозділи українських військових намагаються покращити своє тактичне положення та відновлюють деякі захисні позиції і спостережні пункти. Успіхи в цьому є на Оріхівському напрямку та на Роботинському виступі.

“Маємо ситуацію відносного спокою на Гуляйпільському напрямку, де працює хіба що армійська авіація та іноді артилерія ворога, і майже не відбувається піхотних штурмів. На Роботинському виступі ситуацію так само стабілізовано, наступальні дії відбуваються малими піхотними групами без використання бронетехніки”, — повідомив він.

Крім цього, Лиховій зазначив, що минулого тижня було 3-4 доби, коли в Запорізькій області противник жодного разу не намагався атакувати на землі.


Читайте також:

Російські ЗМІ поширюють інформацію про масову евакуацію мешканців Курської області до тимчасового окупованих міст узбережжя Азовського моря. Проте ніякого масового переселення не відбувається.

Росіяни занедбали промоїну між Азовським морем в Запорізькій області. Наприкінці липня стало відомо про замулення штучного каналу між Молочним лиманом і Азовським морем. Тоді окупанти привезли на місце групу начебто вчених з росії, загнали техніку і оголосили про початок розчистки. Виживання пеленгаса та інших видів риб в Азовському морі стало під загрозу.