Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Запоріжці пропонували несправжню роботу за кордоном: їх затримали

Запоріжці пропонували несправжню роботу за кордоном: їх затримали

Запоріжці пропонували несправжню роботу за кордоном: їх затримали

Обшук шахраїв. Фото: Запорізька обласна прокуратура

Мешканець Запоріжжя створив “фірму”, яка пропонувала роботу в країнах Європейського Союзу. З потенційних працівників брали передплату, а потім припиняли із ними спілкування. Вісьмом фігурантам загрожує до 12 років за ґратами із конфіскацією майна.

Про це повідомляє поліція Запорізької області.

Зазначається, що “рекрутингову фірму” відкрив 42-річний запоріжець. Головною умовою бронювання робочого місця була передплата. За такою схемою аферисти ошукали понад 20 людей на більш ніж 600 000 гривень.

У травні поліцейські провели обшуки в офісах та помешканнях підозрюваних у Київській та Запорізькій областях. За даними Запорізької обласної прокуратури, у такий спосіб підозрювані заволоділи коштами більше 20 потерпілих на суму понад 600 тис. грн. Вилучили понад 12 тисяч доларів та 2,5 тисяч євро, техніку, документацію та банківські картки.

Запоріжці пропонували несправжню роботу за кордоном: їх затримали
Гроші. Фото: Запорізька обласна прокуратура
Запоріжці пропонували несправжню роботу за кордоном: їх затримали
Речові докази. Фото: Запорізька обласна прокуратура

На підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу України поліцейські затримали вісьмох зловмисників. 28 серпня слідчі завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт.

Дії шахраїв кваліфікували за частинами 1, 2 статті 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), частиною 4 статті 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), частинами 4, 5 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, станом на початок серпня поліція зафіксувала 1,5 тисячі випадків шахрайства на Запоріжжі. Це – близько 10 випадків щодня. Раніше ми писали, як уберегтися та які найпоширеніші схеми існують наразі.