Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Гендиректор МАГАТЕ відвідає ЗАЕС наступного тижня

Гендиректор МАГАТЕ відвідає ЗАЕС наступного тижня

Гендиректор МАГАТЕ відвідає ЗАЕС наступного тижня

ЗАЕС. Ілюстративне фото

Наступного тижня генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі відвідає Запорізьку атомну електростанцію. Це відбудеться вп’яте за повномасштабне вторгнення росіян в Україну.

Про це йдеться у пресрелізі МАГАТЕ.

Відтоді, як Гроссі востаннє був на території Запорізькій АЕС у лютому, її майданчик постраждав від ударів безпілотників, втратив лінії електропередач, а на початку цього місяця пожежа завдала значних пошкоджень одній із двох градирень.

“Через два роки після того, як я розпочав нашу місію на найбільшій атомній електростанції Європи, вона потрібна як ніколи. Як показують ці нещодавні надзвичайно тривожні інциденти, ситуація з ядерною безпекою та захищеністю на Запорізькій атомній електростанції залишається надзвичайно складною. Наші команди там і в інших місцях в Україні виконують незамінну роботу від імені широкого міжнародного співтовариства в дуже складних умовах”, – сказав генеральний директор.

Протягом минулого тижня команда МАГАТЕ на ЗАЕС знову проводила обходи майданчика, щоб оцінити ядерну безпеку. Тоді їм знову не дозволили отримати доступ до західних частин будівель, як це також під час відвідування машинних залів блоків 3 і 4 всередині серпня.

Читайте також:

Greenpeace вважає, що генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі відволікає увагу світу від загрози Запорізькій атомній електростанції. У організації засудили його намір відвідати Курську АЕС і закликали скасувати поїздку.

У пропагандистських телеграм-каналах знову з’явилися звинувачення на адресу військових ЗСУ у нібито “теракті” проти тимчасово захопленої Запорізької атомної електростанції. Росіяни стверджують, що її атакували безпілотники.

Російський співак Shaman приїхав з концертом на територію захопленої ЗАЕС.