Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » У Запоріжжі організують харчування у школах: скільки це коштуватиме

У Запоріжжі організують харчування у школах: скільки це коштуватиме

У Запоріжжі організують харчування у школах: скільки це коштуватиме

Ілюстративне фото

Цьогоріч у школах Запоріжжя організують харчування. Частину коштів для пільгових категорій компенсує ООН, інше – фінансуватиме місто. Згідно з тендером, який знайшли журналісти Inform.zp.ua, на це планують витратити понад 18 мільйонів гривень.

Про це вчора, 30 серпня, повідомив перший заступник директора департаменту освіти і науки Віталій Лисенко під час загальноміської наради з актуальних питань життєдіяльності міста.

Запоріжжя вперше організовуватиме шкільне харчування у вигляді кейтерингу (доставка продуктів та організація харчування).

“Цього року міська рада долучилися до співпраці і підписали угоду з всесвітньою продовольчою програмою ООН в Україні, згідно з якою буде компенсуватися 50% вартості харчування дітей пільгових категорій першого і четвертого класу. Біля 10 мільйонів гривень виділено наразі сесію міської ради. Інші кошти будуть компенсуватися за рахунок програми місто Запоріжжя”, – розповів Лисенко.

Останні чотири роки через карантин і повномасштабне вторгнення ані в школах, ані в дитячих садочках харчування не організовували.

В системі “Prozorro” вже є тендер щодо кейтерингу. Його замовником є департамент освіти і науки Запорізької міської ради. Очікувана вартість тендеру – 18 818 208,00 гривень. Учасник наразі один – товариство із обмеженою відповідальністю “ДВ КОМПАНІ”.

У Запоріжжі організують харчування у школах: скільки це коштуватиме
Тендер щодо кейтерингу. Джерело: Prozorro
У Запоріжжі організують харчування у школах: скільки це коштуватиме
Тендер щодо кейтерингу. Джерело: Prozorro

Нагадаємо, цього навчального року у Запорізькій області понад 46 тисяч учнів матимуть змогу відвідувати школу очно в змішаному форматі. 122 школи регіону обладнані укриттями, що дозволяє організувати навчальний процес навіть в умовах воєнного часу. Учні навчатимуться переважно в укриттях, за змінами або графіками.