Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Росіяни продовжують наступальні дії на Запорізькому напрямку, – Генштаб

Росіяни продовжують наступальні дії на Запорізькому напрямку, – Генштаб

Росіяни продовжують наступальні дії на Запорізькому напрямку, – Генштаб

Наслідки обстрілу Запорізької області. Фото: голова ЗОДА Іван Федоров

Протягом минулої доби росіяни продовжували наступальні дії в Запорізькій області. Зокрема на Оріхівському напрямку відбулося чотири бойових зіткнення.

Про це повідомляють в Генеральному штабі.

Бойові зіткнення відбулися в районі Оріхова, два – неподалік Роботиного, а інші два – біля Малої Токмачки.

Крім того, голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров повідомив, що росіяни вдарили 164 рази по 10 населених пунктах області. Зокрема нанесли авіаційний удар по Левадному та 89 разів обстріляли з артилерії Приморське, Гуляйполе, Новоандріївку, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку, Левадне, Преображенку та Новоданилівку. 

“Надійшло 14 повідомлень про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Мирні жителі не постраждали”, – зазначив Іван Федоров.

Також зафіксували 8 обстрілів за допомогою РСЗВ в Оріхові, Малій Токмачці та Роботиному. Ще росіяни атакували Гуляйполе, Новоандріївку, Роботине, Малу Токмачку, Левадне та Малинівку за допомогою 66 БпЛА різної модифікації.

Нагадаємо, що росіяни на Запорізькому напрямку не мають достатньо ресурсів для того, щоб здійснювати регулярні масовані атаки. Натомість українські підрозділи намагаються покращити своє тактичне положення. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання “Таврія” Дмитро Лиховій.

Раніше ми писали, що наступного тижня генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі відвідає Запорізьку атомну електростанцію. Це відбудеться вп’яте за повномасштабне вторгнення росіян в Україну.


Читайте також:

Захищаючи територіальну цілісність України, загинув мешканець Чернігівської громади на Запоріжжі Плешанов Сергій Миколайович. Це сталося 27 серпня.

Мешканець Запоріжжя створив “фірму”, яка пропонувала роботу в країнах Європейського Союзу. З потенційних працівників брали передплату, а потім припиняли із ними спілкування. Вісьмом фігурантам загрожує до 12 років за ґратами із конфіскацією майна.

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для внутрішньо переміщених осіб Запорізької області. Це станеться автоматично.