Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » За минулу добу рятувальники загасили понад 60 пожеж в Запорізькій області, – ДСНС

За минулу добу рятувальники загасили понад 60 пожеж в Запорізькій області, – ДСНС

За минулу добу рятувальники загасили понад 60 пожеж в Запорізькій області, – ДСНС

Фото: Кушугумська громада/телеграм

Протягом минулої доби надзвичайники здійснили 78 виїздів та ліквідували 67 пожеж в Запорізькій області.

Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Запорізькій області.

Вчора вранці в одному із сіл Запорізького району сталася пожежа, горіли 4 господарчі споруди та вантажний автомобіль. Внаслідок пожежі загинуло 15 поросят та знищено сіно в тюках. Для ліквідації пожежі залучили 15 надзвичайників та 3 одиниці техніки, а також 2 трактори для підвозу води від фермерського господарства. 

Крім того, вчора вдень в одному з дачних кооперативів у Запоріжжі загорілися два будинки на загальній площі 35 кв.м та сухої трави на площі 3 гектари. Для гасіння пожежі залучили 6 одиниць техніки та 27 рятувальників.

Фото: Кушугумська громада

Також, в Кушугумській селищній раді повідомили про те, на території села Григорівка сталася пожежа. Вже згоріло 20 дачних будинків, та продовжують горіти городища та житлові будинки.

“Закликаємо всіх бути максимально обережними та вжити необхідних заходів для захисту своїх домівок. Будь ласка, терміново приберіть суху траву та сміття навколо своїх будинків і ділянок. Це допоможе зменшити ризик поширення вогню та збереже ваше майно і життя”, – підкреслили в Кушугумській громаді.

За даними ДСНС, причинами займань стало необережне поводження з вогнем. Наразі слідчі проводять розслідування щодо цих пожеж.

Загалом за минулу добу у ліквідації наслідків усіх пожеж брали участь 600 рятувальників і залучили 137 одиниць техніки.

Нагадаємо, що у Запорізькому гідрометеорологічному центрі попереджають про високу пожежну небезпеку у зв’язку з погодними умовами, яка зберігатиметься протягом 1-3 вересня.


Читайте також:

Жителі Запоріжжя звернулися до Державної екологічної інспекції Південного округу з повідомленням про стихійні сміттєзвалища, виявлені поблизу кладовища “Леванське” в Шевченківському районі міста.

Виживання пеленгаса та інших видів риб в Азовському морі стало під загрозу. Це сталося після того, як промоїну між морем та Молочним лиманом закоркувало піском.

У Запоріжжі 6 вересня відбудуться громадські слухання з питання зниження концентрації забруднюючих речовин в повітрі.