Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » У Запоріжжі понад 46 тисяч учнів вийдуть у школи очно, – Іван Федоров

У Запоріжжі понад 46 тисяч учнів вийдуть у школи очно, – Іван Федоров

У Запоріжжі понад 46 тисяч учнів вийдуть у школи очно, – Іван Федоров

Школярі йдуть до школи. Ілюстративне фото

Сьогодні, 2 вересня, запорізькі школи розпочали приймати учнів у змішаній формі навчання. Наразі 122 навчальних закладів на території Запорізької області готові до такого формату роботи.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації в етері телемарафону “Єдині новини”.

З завтрашнього дня в Запорізькій області 46 тисяч дітей долучаться до офлайн навчання у двозмінному форматі. Тобто один клас ходитиме в школу тиждень на місяць, інший клас два тижні на місяць або за графіком.

“На жаль, ми не можемо сьогодні надати можливість всім 46 тисячам учням щодня ходити офлайн до школи. Але точно вже вони будуть навчатися у змішаному форматі. Сьогодні, почувши відгуки тих дітей, які протягом 4 років не бачили своїх однокласників, я чітко розумію, що це точно правильно, що діти виходять до офлайн школ, – наголосив Іван Федоров. 

Крім того, голова ЗОВА розповів, що в Запоріжжі триває будівництво підземних шкіл. Перші з них планують відкрити для відвідування цієї осені. Це надасть понад 8 тисяч місць для офлайн-навчання. 

“Наша задача надати можливість абсолютно всім, а це більше, ніж 55 тисяч учнів, вийти на постійній основі до школ. Саме тому ми наразі продовжуємо будівництво підземних шкіл. Перші, з яких відкриють свої двері для учнів вже цієї осені”, – зазначив Федоров.

Навчання дітей буде проходити виключно в укриттях, які протягом останніх місяців ремонтували в школах Запорізької області.

Нагадаємо, що на правому березі Запоріжжя триває будівництво підземної школи. Роботи на базі колегіуму “Елінт” розпочали 3 тижні тому. Вже облаштували під’їзд до будівельного майданчика, перенесли опори освітлення та провели гідроізоляційні роботи.

Раніше ми писали, що Запорізька спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №100 розпочне змішаний формат навчання з початку вересня. У навчальному закладі відремонтували укриття, що дозволить у дві зміни навчатися 1143 учням.


Читайте також інші матеріали з теми освіти:

У Запоріжжі в Хортицькому районі у дев’яти навчальних закладах навчатимуть дітей в змішаному режимі з вересня.

Учнів 5–11 класів Запоріжжя запрошують взяти участь у нових хвилях проєкту «Освітній Суп». Проєкт надає можливість безкоштовно надолужити освітні втрати з української мови та математики. Організатором є ГО «Навчай для України».

До початку нового навчального року активно готуються не тільки вчителі й школярі, а й батьки учнів. Скільки цьогоріч коштуватиме зібрати дитину до школи в Запоріжжі – читайте в цьому матеріалі.