Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запорізькій області зафіксували найбільший ріст нових підприємств у 2024 році

У Запорізькій області зафіксували найбільший ріст нових підприємств у 2024 році

У Запорізькій області зафіксували найбільший ріст нових підприємств у 2024 році

Бізнес / Бизнес

Серед регіонів України у Запорізькій області за 2024 рік найбільш помітно зросла кількість нових підприємств – на 11%.

Про це повідомляє сервіс моніторингу «Опендатабот».

В цьому році в Запорізькій області відкрили 5810 нових фопів (фізична особа – підприємець). Порівнюючи з минулим роком, ця кількість зросла на 11%, на другому місці Кіровоградська область – 10%, на третьому Чернігівська область – 9,6%. 

Графік: сервіс моніторингу Опендатабот

Найбільш популярними напрямками для нових бізнесів стали сфера торгівлі та індивідуальних послуг, а також ІТ-сектор. Пріоритети підприємців змінилися, у порівнянні з минулим роком, раніше серед лідерів справ були кафе та ресторани.

У Запорізькій області протягом цього часу закрилося 3719 підприємств. Найбільше фопів закрилось у Києві – 13% (15 770), Харківській – 8% (10 097) та Дніпропетровській – 8% (9 931) областях.

Графік: сервіс моніторингу Опендатабот

“Наразі кількість нових справ в 1,6 разів більша, аніж закритих. Так, 120 154 фопи закрилось в Україні від початку року”, – зазначають в сервісі моніторингу.

Загалом за 8 місяць 2024 року українці відкрили майже 194 тисячі нових фопів за даними Єдиного державного реєстру (ЄДР). З них 60% нових підприємств започаткували жінки.

Нагадаємо, що Запорізька область знаходиться на 15 місці за кількістю укладених шлюбів серед інших міст України за перше півріччя 2024. Згідно зі статистикою, на кожен п’ятий шлюб припадає одне розлучення.

Раніше ми писали, що Запорізька область займає 5 місце у рейтингу боржників за житлово-комунальні послуги станом на липень 2024. Найчастіше звертаються в суд через борги за опалення та воду.


Читайте також:

Запорізькі школи розпочали приймати учнів у змішаній формі навчання. Наразі 122 навчальних закладів на території Запорізької області готові до такого формату роботи.

Сьогодні, 2 вересня, в Запоріжжі та Запорізькій області діятимуть графіки погодинних відключень електроенергії.

2 вересня, у Запоріжжі проводитимуть терміновий та плановий ремонти електрообладнання. У зв’язку з цим багато будинків тимчасово залишиться без електроенергії.