Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Зеленський разом із прем’єр-міністром Нідерландів відвідали прифронтове Запоріжжя

Зеленський разом із прем’єр-міністром Нідерландів відвідали прифронтове Запоріжжя

Зеленський разом із прем’єр-міністром Нідерландів відвідали прифронтове Запоріжжя

Візит Володимира Зеленського. Фото з телеграм-каналу Івана Федорова/Визит Владимира Зеленского. Фото из телеграмм-канала Ивана Федорова

Сьогодні, 2 вересня, з робочим візитом до Запоріжжя прибули президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф. Мета їхнього візиту полягала у зміцненні оборонного партнерства між Україною та Нідерландами, а також обговоренні актуальних питань допомоги прифронтовим регіонам.

Про це повідомила кореспондентка Inform.zp.ua під час візиту президента до Запоріжжя.

Пріоритетним питанням зустрічі стало надання оборонної допомоги Україні. Зеленський висловив щиру вдячність Нідерландам за їхню активну роль у підтримці обороноздатності України, зокрема у забезпеченні всебічної відповідальності за російські злочини. Водночас президент закликав партнерів до посилення допомоги, наголосивши на необхідності надання додаткових засобів захисту, оскільки українські міста щодня зазнають обстрілів з боку російських ракет.

Візит Володимира Зеленського
Візит Володимира Зеленського. Фото з телеграм-каналу Івана Федорова

“Цей ранок почався з обстрілів Києва та Харкова. Посилення протиповітряної оборони України – це пріоритетне завдання”, – підкреслив Зеленський.

Наразі тривають перемовини щодо передачі Україні комплексів протиповітряної оборони Patriot.

Крім оборонних питань, під час зустрічі обговорювалися питання гуманітарної допомоги для Запоріжжя та області. Зокрема, президент Зеленський звернув увагу на дефіцит шкільних автобусів у регіоні, де 120 шкіл перейшли з онлайн-навчання на офлайн. Забезпечення школярів транспортом стало актуальним питанням, яке потребує негайного вирішення.

Очікується, що в рамках співпраці Нідерланди затвердять новий пакет фінансової допомоги для України, що включатиме як військову, так і гуманітарну підтримку.

Візит Володимира Зеленського до Запоріжжя
Візит Володимира Зеленського до Запоріжжя. Скріншот з відео operatyvnohlep

Коментуючи ситуацію на фронті, Зеленський зазначив, що Курська операція виконує свою роботу, зокрема на Запорізькому напрямку. Російська армія переміщує свої підрозділи з Запорізько-Херсонського регіону для оборони Курщини, що зменшує їхню чисельність на південному напрямку. Як результат, обмінний фонд України поповнився 600 полоненими.

Ситуація навколо тимчасово окупованої Запорізької АЕС залишається незмінною. Президент наголосив на необхідності політичного вирішення цього питання. Найбільша в Європі атомна електростанція повинна повернутися під контроль України, адже відновлення контролю військовим шляхом є занадто небезпечним.

Нагадаємо, восени в Україні стартують три нові програми, спрямовані на підтримку молоді до 25 років. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський, анонсувавши ключові зміни, які запроваджуватимуться з вересня.