Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Вперше за чотири роки у Запоріжжі в 74 школах провели заняття, – Регіна Харченко

Вперше за чотири роки у Запоріжжі в 74 школах провели заняття, – Регіна Харченко

Вперше за чотири роки у Запоріжжі в 74 школах провели заняття, – Регіна Харченко

Діти вийшли на очне навчання в школах. Фото: Регіна Харченко

Сьогодні, 2 вересня, у Запоріжжі відбувся перший навчальний день у змішаному форматі. У переважної більшості дітей була лише святкова лінійка на честь Дня знань.

Про це повідомила в.о. міського голови Регіна Харченко у своєму телеграм-каналі.

У запорізькі школи вийшло 36 тисяч школярів різного віку на змішаний формат навчання. Уроки відбуватимуться виключно в укриттях.

Фото: Регіна Харченко
Фото: Регіна Харченко

Зазначається, що кошти на ремонт укриттів були виділені або з міського бюджету, або міжнародними партнерами.

Фото: Регіна Харченко

“Починаючи з травня, ми вклали величезний ресурс у приведення шкільних укриттів до ладу. Тепер це комфортні та зоновані освітні простори. Деякі – відремонтовані коштом міського бюджету. Деякі – завдяки фінансовій підтримці центральної влади та міжнародних партнерів”, – розповіла Регіна Харченко.

Нагадаємо, що сьогодні, 2 вересня, запорізькі школи розпочали приймати учнів у змішаній формі навчання. Наразі 122 навчальних закладів на території Запорізької області готові до такого формату роботи. Офлайн навчання відбуватиметься у двозмінному форматі. Тобто один клас ходитиме в школу тиждень на місяць, інший клас два тижні на місяць або за графіком.


Читайте також: 

Запорізька спеціалізована школа  І-ІІІ ступенів №100 розпочне змішаний формат навчання з початку вересня. У навчальному закладі відремонтували укриття, що дозволить у дві зміни навчатися 1143 учням.

У Запоріжжі в Хортицькому районі у дев’яти навчальних закладах навчатимуть дітей в змішаному режимі з вересня.

Цьогоріч у школах Запоріжжя організують харчування. Частину коштів для пільгових категорій компенсує ООН, інше – фінансуватиме місто. Згідно з тендером, який знайшли журналісти Inform.zp.ua, на це планують витратити понад 18 мільйонів гривень.