Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Нідерланди візьмуть патронат над Запоріжжям: що це означає

Нідерланди візьмуть патронат над Запоріжжям: що це означає

Нідерланди візьмуть патронат над Запоріжжям: що це означає

Візит Володимира Зеленського. Фото з телеграм-каналу Івана Федорова/Визит Владимира Зеленского. Фото из телеграмм-канала Ивана Федорова

Під час робочого візиту до Запоріжжя президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф обговорили нову ініціативу – взяття Нідерландами патронату над прифронтовим містом.

Про це повідомляє Inform.zp.ua.

За умовами цієї ініціативи, Нідерланди мають взяти активну участь у відновленні та зміцненні інфраструктури Запорізької області, зокрема в енергетичному секторі, захисті освітніх закладів та будівництві укриттів. Зеленський акцентував увагу на важливості забезпечення України додатковими засобами оборони, включаючи системи Patriot і ракети, а також розширення флоту винищувачів F-16.

Зеленський підкреслив, що Нідерланди вже проявили себе як лідер у формуванні коаліцій для підтримки України, зокрема в галузі протиповітряної оборони та надання F-16. Також Нідерланди активно підтримують реалізацію Формули миру, що передбачає притягнення Росії до відповідальності за її військові злочини.

Сторони також торкнулися теми посилення санкційного тиску на Росію, забезпечення укриттями та підтримки енергетичного сектору України. Обговорювалася підготовка до майбутнього саміту НАТО, який має відбутися в Нідерландах.

Тісна співпраця між Україною та Нідерландами

Прем’єр-міністр Дік Схооф запевнив, що Нідерланди й надалі будуть надавати підтримку Україні в боротьбі з російською агресією. Нова хвиля допомоги включатиме заходи для зміцнення енергетичної системи, обладнання для розмінування та медичну допомогу.

Під час візиту Зеленський і Схооф заслухали доповіді від представників Повітряних сил та Головного управління розвідки щодо російського повітряного терору. Особливу увагу було приділено тактиці застосування ракет, дронів та керованих авіабомб проти цивільних об’єктів та енергетичної інфраструктури. Лідери домовилися про необхідність посилення зусиль для припинення цього терору, зокрема через ураження російських аеродромів та посилення санкційного тиску на Росію.

Загалом, зустріч підкреслила важливість тісної співпраці між Україною та Нідерландами у сфері безпеки та гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, сьогодні, 2 вересня, з робочим візитом до Запоріжжя прибули президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф. Мета їхнього візиту полягала у зміцненні оборонного партнерства між Україною та Нідерландами, а також обговоренні актуальних питань допомоги прифронтовим регіонам.

Нагадаємо, восени в Україні стартують три нові програми, спрямовані на підтримку молоді до 25 років.