Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » У Запоріжжі презентували застосунок для школярів: що про нього відомо

У Запоріжжі презентували застосунок для школярів: що про нього відомо

У Запоріжжі презентували застосунок для школярів: що про нього відомо

Зеленський на презентації “Мрії”. Фото: Михайло Федоров

Вчора, 2 серпня, відбулася презентація нового мобільного застосунку “Мрія” для навчання. Наразі ним можуть користуватися 40 шкіл по всій країні, серед них і школи Запоріжжя. Це – близько 100 тисяч українців.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час вчорашнього візиту до Запоріжжя.

Завдяки застосунку школярі якісніше плануватимуть свій день: у “Мрію” додаватимуть розклад занять, домашні завдання та бібліотеку з матеріалами для навчання. Також вони отримають ID-картки. 

У Запоріжжі презентували застосунок для школярів: що про нього відомо
Презентація “Мрії”. Кадр з відео Володимира Зеленського

Батьки дітей зможуть бачити, як дитина навчається: це стосується як оцінок, так і відвідування уроків. Також у застосунку можна буде користуватись безпечними чатами, щоб спілкуватися з дитиною або з викладачами. Вчителі ж формуватимуть там план навчання та розклад, заповнюватимуть журнали, публікуватимуть домашні завдання та додаткові навчальними матеріалами.

До програми мають можливість приєднатися всі школи України, однак це не є обов’язковим. Застосунок та веб-портал мають прибрати зайву бюрократію і полегшити процес навчання як для школярів та батьків, так і для вчителів.

Нагадаємо, вчора, 2 вересня, з робочим візитом до Запоріжжя прибули Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф. Мета візиту полягала у зміцненні оборонного партнерства між Україною та Нідерландами, а також обговоренні актуальних питань допомоги прифронтовим регіонам. Зеленський також відвідав відновлення багатоквартирного будинку в Запоріжжі, зруйнованого внаслідок ракетного удару Росії в жовтні 2022 року. Крім цього, Нідерланди візьмуть патронат над Запоріжжям.