Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Запоріжжя отримало 25 шкільних автобусів

Запоріжжя отримало 25 шкільних автобусів

Запоріжжя отримало 25 шкільних автобусів

Шкільні автобуси. Фото: Михайло Федоров

14 громад Запорізької області та 2 обласні заклади освіти отримали 25 шкільних автобусів. Вартість цих транспортних засобів – понад 85 мільйонів гривень. 

Про це повідомив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров.

Їх закупили за рахунок держсубвенції та співфінансування з місцевих бюджетів. Крім цього, чотири автобуси обладнані місцями для дітей із особливими освітніми потребами.

Запоріжжя отримало 25 шкільних автобусів
Шкільні автобуси. Фото: Іван Федоров

“Запорізька область – один з лідерів по кількості отриманих автобусів. Цього місяця плануємо закупити ще один для Запоріжжя”, – написав Федоров.

Запоріжжя отримало 25 шкільних автобусів
Шкільні автобуси у Запоріжжі. Фото: Іван Федоров

Їх передали разом із Віцепрем’єр-міністром – Міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим і Міністром освіти і науки Оксеном Лісовим у рамках проєкту “Безпечна освіта офлайн”.

Раніше ми писали, що Запорізька область отримала субвенцію на закупівлю шкільних автобусів у розмірі понад 78 мільйонів гривень. Цей крок був частиною реалізації проєкту будівництва “підземних шкіл”.

Читайте також:

2 серпня відбулася презентація нового мобільного застосунку “Мрія” для навчання. Наразі ним можуть користуватися 40 шкіл по всій країні, серед них і школи Запоріжжя.

У запорізькі школи вийшли 36 тисяч школярів різного віку на змішаний формат навчання. Уроки у 76 школах відбуватимуться виключно в укриттях.

Цьогоріч у школах Запоріжжя організують харчування. Частину коштів для пільгових категорій компенсує ООН, інше – фінансуватиме місто. Згідно з тендером, який знайшли журналісти Inform.zp.ua, на це планують витратити понад 18 мільйонів гривень. Останні чотири роки ані в школах, ані в дитячих садочках харчування не організовували.