Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Дороги » У Запоріжжі планують обладнати світлофори акумуляторами: скільки вже встановили

У Запоріжжі планують обладнати світлофори акумуляторами: скільки вже встановили

У Запоріжжі планують обладнати світлофори акумуляторами: скільки вже встановили

Світлофор / Светофор

У Запоріжжі 24 світлофори обладнали джерелами автономного живлення. Незабаром планують обладнати ще 25 об’єктів.

Про це повідомив голова Запорізької обласної адміністрації Іван Федоров.

Ці світлофори знаходяться на основних перехрестях міста. Роботи з модернізації тривають.

Проєкт з модернізації світлофорів триває з літа цього року. Завдяки новим акумуляторним системам світлофори зможуть працювати до 10 годин під час відключення електроенергії. Вартість встановлення обладнання на перші 24 світлофори склала близько 9 мільйонів гривень і фінансувалася виключно з міського бюджету. Цим питанням почали займатись через те, що о 9-й годині вечора у місті вимикали не тільки вуличне освітлення, а й світлофори.

На початку літа містяни скаржились на відсутність поліції та неробочі світлофори під час відлючень світла в Запоріжжі, адже на складних перехрестях це часто могло призвести до аварій. Там не завжди можна помітити регулювальників під час вимкнення світлофорів. 

Раніше ми також писали, що у Запоріжжі планують встановити сонячні панелі на дахах лікарень та освітніх закладів в рамках підготовки до опалювального сезону. Про терміни виконання робіт поки не повідомляли. 

Читайте також:

У Запоріжжі вимикатимуть вуличне освітлення, якщо обмеження електроенергії на добу триватиме 12 та більше годин. 

В Запорізькій міськраді зазначили, що графіки вводять через складну ситуацію в енергосистемі по всій країні, тож мітинги запоріжців не вплинуть на покращення ситуації. Містян просять не розповсюджувати інформацію про такі мітинги та не брати в них участь.