Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Як вибрати мультиспліт систему на air-conditioner.ua

Як вибрати мультиспліт систему на air-conditioner.ua

Як вибрати мультиспліт систему на air-conditioner.ua

Найпоширеніша категорія кондиціонерів – спліт-системи з двох блоків, але в деяких випадках необхідно купити мультиспліт, їх особливий різновид. Такі системи випускають лише деякі виробники, використовуються вони не так широко, самостійно вибрати мультиспліт систему без допомоги фахівців важко. Більш того, багато потенційних покупців не досить чітко уявляють, для чого потрібні системи кондиціонування, які складаються з декількох внутрішніх блоків, під’єднаних до одного зовнішнього.

У яких випадках потрібен мультикондиціонер

Кондиционер
Кондиционер

Перш за все, варто розібратися, чи потрібна вам взагалі система мультиспліт, і яка саме. Існують різні категорії мульти спліт систем:

  • побутові, з таким самим принципом дії, що у традиційної спліт-системи, але з більш складною конструкцією зовнішнього блоку, яка дозволяє підключити до нього 2-6 внутрішніх;
  • промислові, потужні мультизональні системи VRF з можливістю об’єднання до 38 блоків (а за умови каскадного підключення – до 120).

Другий варіант призначений для великих комерційних і промислових об’єктів, готелів, багатоквартирних будинків. Для підбору обладнання необхідне виконання інженерних розрахунків, розробка проектів. Зупинимося докладніше на першому варіанті, який підійде для багатокімнатної квартири, офісу з декількох кабінетів, приватного будинку.

Багато хто впевнений, що встановлення мультиспліт системи, скажімо, на 3 кімнати, обійдеться значно дешевше, ніж трьох окремих спліт-систем. Це не так, навпаки, витрати на обладнання та монтажні роботи в першому випадку будуть трохи вище. Такі системи купують і встановлюють не з метою економії, а коли неможливо розмістити зовні окремий блок для кожного приміщення або власник будівлі просто не хоче захаращувати фасад.

Принципи підбору мультиспліт системи

При виборі зовнішнього блоку необхідно врахувати такі моменти:

  • загальна площа приміщень, де буде здійснюватися кондиціонування;
  • їх кількість.

Плануючи купити мультиспліт на https://air-conditioner.ua/uk/multi-split-sistemy/, варто вивчити технічні характеристики зовнішнього блоку – в них зазначено, для якої площі він призначений. Але це тільки орієнтовна рекомендація, щоб продуктивності системи вистачило для обслуговування всіх приміщень, потрібно точно розрахувати потужність зовнішнього блоку:

  • якщо до нього буде підключатися 2 внутрішніх, потрібно просто скласти показники їх потужності;
  • якщо число внутрішніх блоків перевищує 2, суму їх потужностей можна помножити на 0,85 (це так званий коефіцієнт одночасності роботи, кондиціонування рідко здійснюється в усіх приміщеннях одночасно).

Також у характеристиках зовнішнього блоку вказується максимальна кількість внутрішніх, які можна до нього підключити. Тобто систему на 5 кімнат допустимо використовувати в чотирьох- і навіть трикімнатній квартирі, якщо при цьому не порушується принцип підбору потужності.

Нарешті, в систему можуть об’єднуватися внутрішні блоки з різними варіантами встановлення. Як і у випадку зі звичайною спліт-системою, найбільш універсальним рішенням є настінні пристрої. Але якщо на об’єкті є (або проектується) система повітроводів, у них можна вбудувати канальні кондиціонери. А касетний кондиціонер забезпечить рівномірне охоплення квадратного приміщення з підвісною стелею.

Із завданням розрахунку потужності кожного окремого блоку та системи в цілому, підбору сумісного обладнання найкраще впораються професіонали. Готові допомогти покупцям фахівці компанії «Кондиціонери України».


Рекламний матеріал