Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Спорт » Запорізький тенісист Максим Ніколенко гарантував бронзову медаль Паралімпіади

Запорізький тенісист Максим Ніколенко гарантував бронзову медаль Паралімпіади

Запорізький тенісист Максим Ніколенко гарантував бронзову медаль Паралімпіади

Максим Ніколенко на Паралімпіаді-2024. Фото: REUTERS

Запорізький спортсмен Максим Ніколенко в настільному тенісі переміг у чвертьфіналі француза Клемана Бертьє. Вихід до півфіналу гарантує тенісисту мінімум бронзову медаль.

Про це повідомляє Суспільне спорт.

Перемога Ніколенко забезпечить збірній Україні четверту медаль Паралімпійських ігор-2024 в настільному тенісі з виходом до півфіналу одиночних чоловічих змагань класу MS8. 

В одиночному розряді Парижа Ніколенко переміг іспанця Алехандро Діаса з рахунком – 3:0, що дозволило запоріжцю вийти у чвертьфінал. Далі з рахунком – 3:2, на користь Максима Ніколенко завершилась партія з французом Клеманом Бертьє.

Сьогодні, 5 вересня, у півфіналі запоріжець зіграє з китайцем Жао Шуай.

Що відомо про Максима Ніколенко

  • 2014 року виграв особисту срібну нагороду світової першості в Пекіні.
  • У 2016 році став паралімпійським чемпіоном командного турніру разом з Віктором Дідухом та Михайлом Поповим. 
  • У 2017 році став чемпіоном світу в командному турнірі. 
  • У 2021 році в Токіо здобув срібну медаль командних змагань і бронзову одиночних.
  • У 2023 році став віцечемпіоном Європи в одиночному розряді класу MS8 та бронзовим призером парних змагань.

Нагадаємо, цьогоріч від Запорізької області у ХVІІ літніх Паралімпійських іграх у Парижі беруть участь сім спортсменів та спортсменок. Спортсмени Запорізького регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт”, які виборюватимуть медалі в чотирьох видах спорту. А саме: теніс, легка атлетика, плавання та тхеквондо. Inform.zp.ua зібрали коротку інформацію про їхні досягнення.


Читайте також:

21 серпня у Запоріжжі відбулася зустріч голови Запорізької обласної держадміністрації Івана Федорова та в.о. міського голови Запоріжжя Регіни Харченко з олімпійцями. Під час заходу спортсменам та їхнім тренерам вручили грошові сертифікати.

Журналісти Inform.zp.ua поспілкувалися із запорізьким спортсменом Парвізом Насібовим і дізналися, як проходила підготовка до поєдинку на Олімпіаді у Парижі, що сказав його перший тренер після перемоги, та кому він присвятив свою срібну медаль.