Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Скандал із занедбаним укриттям в гімназії № 97: Федоров дав коментар

Скандал із занедбаним укриттям в гімназії № 97: Федоров дав коментар

Скандал із занедбаним укриттям в гімназії № 97: Федоров дав коментар

Укриття в школі № 97. Фото: Запорізький міський портал “ЗаБор”

Відео із укриття запорізької гімназії № 97, на якому видно плісняву на стінах, поширили у соціальних мережах. Ситуацію прокоментував очільник Запорізької ОВА Іван Федоров під час брифінгу.

Про це повідомляє “5 редакція”

На відео з соцмереж можна побачити, що укриття в школі № 97 перебуває у занедбаному стані: на стінах пліснява, не відремонтовані стеля та підлога. Проте уроки для учнів там все одно провели 2 вересня, на День знань.

Укриття в школі № 97. Фото: Запорізький міський портал “ЗаБор”

У листопаді 2023 року на сайті “Prozorro” департамент освіти і науки Запорізької міськради виставляв тендер на капітальний ремонт укриття Запорізької гімназії № 97. Сума замовлення склала близько 12 мільйонів гривень. Тендер був завершений, але ремонтні роботи ніхто не провів.

Тендер на ремонт укриття в школі № 97. Скріншот з сайту “Prozorro”.

Перший заступник директора департаменту освіти та науки міської ради Віталій Лисенко повідомив, що проєкт ремонту укриття у гімназії №97 був підготовлений. Проте його вирішили доопрацювати, щоб знизити вартість робіт. 

“Вже у жовтні можуть розпочатися ремонтні роботи, які планується провести за три-чотири місяці. Тобто вже у другому семестрі, після отримання всіх погоджень, школа може працювати за змішаною формою, – зазначив Віталій Лисенко.

Зазначимо, що для того, щоб діти змогли вийти на офлайн навчання в школі, навчальний заклад має пройти ряд перевірок. Школу мають обстежити міський та районний департамент освіти та науки, служба ДСНС, Держспоживслужба, Національна поліція та військове командування. Після цього, подається заявка до Ради Оборони. 

“Лише ті школи, які Рада Оборони погодила, можуть розглядати. А 97-ма школа навіть не розглядалася, навіть ніким не подавалася”, – розповів Іван Федоров.

Департамент освіти та науки Запорізької міської ради прийняв рішення звільнити директора гімназії № 97, оскільки керівництво школи не мало права проводити жодних заходів для дітей в укритті.

“На сьогоднішній день те, що відбулося це – неприпустимо. Відповідні кадрові рішення точно будуть прийняті виконавчим комітетом Запорізької міської ради”, – зазначив Іван Федоров.

Батькам учнів школи № 97 повідомили, що кошти з державного бюджету на ремонт укриття мають виділити у вересні. 

Нагадаємо, що у Запоріжжі 36 тисяч школярів різного віку вийшло на змішаний формат навчання. Уроки відбуватимуться в 74 школа виключно в укриттях.

Раніше ми писали, що в Запорізькій області 46 тисяч дітей долучаться до офлайн навчання у двозмінному форматі. Тобто один клас ходитиме в школу тиждень на місяць, інший клас два тижні на місяць або за графіком.