Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запорізькій області в ніч на 5 вересня сили ППО сбивали дрони: деталі

У Запорізькій області в ніч на 5 вересня сили ППО сбивали дрони: деталі

У Запорізькій області в ніч на 5 вересня сили ППО сбивали дрони: деталі

ЗСУ

В ніч на 5 вересня в Запорізькій області українські військові збивали БпЛА типу «Shahed». Загалом по всій країні знищили 60 російських дронів. 

Про це повідомляють Повітряні Сили України.

Загалом цієї ночі російська армія запустила по території України одну балістичну ракету «Іскандер-М» та 78-ма ударних БпЛА типу «Shahed». Сили ППО збили 60 безпілотників.

Запуски ворожої зброї відбувалися з території Росії, а саме з Курську, Єйську, Приморсько-Ахтарську та тимчасово окупованого Криму. Інформація про руйнування чи потерпілих не надходила.

Фото: Повітряні Сили України

Також збиття відбувались у Київській, Черкаській, Кіровоградській, Вінницькій, Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській та Херсонській областях.

До відбиття повітряного атаки росіян українські військові залучили авіацію, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Нагадаємо, що впродовж 3 вересня на Запорізькому напрямку тривали бої. Підтверджених змін лінії фронту не було.

Раніше ми писали, що окупація частини Запорізької, Херсонської, Донецької, Луганської областей та Автономної Республіки Крим принесла місцевим жителям чимало труднощів. Залишити ці території стає дедалі важче через обмеження та небезпеку. Офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини підготував інструкцію для тих, хто потребує допомоги у виїзді з тимчасово окупованих територій на підконтрольну Україні територію.


Читайте також:

Якщо взимку в Запоріжжі буде мороз -10-15°C, то обмеження електроенергії по 10-14 годин на добу неминучі. При частих російських обстрілах енергетики – світла може не бути по декілька діб. 

2 вересня, з робочим візитом до Запоріжжя прибули президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф. Мета їхнього візиту полягала у зміцненні оборонного партнерства між Україною та Нідерландами, а також обговоренні актуальних питань допомоги прифронтовим регіонам.