Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Спорт » Запорізька спортсменка здобула “золото” на Паралімпійських іграх в Парижі

Запорізька спортсменка здобула “золото” на Паралімпійських іграх в Парижі

Запорізька спортсменка здобула “золото” на Паралімпійських іграх в Парижі

Марія Помазан. Фото: Getty Images/Alexander Hassenstein

Сьогодні, 5 вересня, запорізька штовхальниця ядра Марія Помазан виборола золоту медаль на Паралімпійських іграх в Парижі. 

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

35-річна Марія Помазан у фіналі з першої спроби стала лідеркою серед інших параатлеток. Вона штовхнула ядро на 12.75 м. До цього світовий рекорд встановила  Ван Джан Марія, спортсменка випередила Помазан на 81 сантиметр. Таким чином українка здобула друге поспіль паралімпійське “золото”.

Що відомо про Марію Помазан

  • Запорізька параатлетка виступає у класі F35.
  • Спортсменка дебютувала у Лондоні-2012, де стала чемпіонкою у штовханні ядра та виборола срібну медаль у метанні диска. 
  • У Ріо-2016 у штовханні ядра стала срібною призеркою.
  • У 2020 році в Токіо зробула “золото” у дисципліні.
  • На рівні чемпіонатів світу вісім разів здобувала “золото”: шість разів у штовханні ядра (2011, 2013, 2015 ,12017, 2019, 2023 роки) та двічі — у метанні диска (2011, 2013 роки).

Нагадаємо, що запорізький спортсмен Максим Ніколенко в настільному тенісі переміг у чвертьфіналі француза Клемана Бертьє. Вихід до півфіналу гарантує тенісисту мінімум бронзову медаль.

Раніше ми писали, що журналісти Inform.zp.ua поспілкувалися із запорізьким спортсменом Парвізом Насібовим і дізналися, як проходила підготовка до поєдинку на Олімпіаді у Парижі, що сказав його перший тренер після перемоги, та кому він присвятив свою срібну медаль.

21 серпня у Запоріжжі відбулася зустріч голови Запорізької обласної держадміністрації Івана Федорова та в.о. міського голови Запоріжжя Регіни Харченко з олімпійцями. Під час заходу спортсменам та їхнім тренерам вручили грошові сертифікати.