Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » У повітрі Запоріжжя виявили небезпечну речовину: де саме

У повітрі Запоріжжя виявили небезпечну речовину: де саме

У повітрі Запоріжжя виявили небезпечну речовину: де саме

Пыль

Вчора, 4 вересня, у Запоріжжі проводили дослідження якості повітря. У результаті фахівці виявили перевищення сірководню в житловій забудові по вулиці Незалежної України, 14.

Про це повідомили в Запорізькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Протягом вчорашнього дня у Запоріжжі досліджували стан повітря на наявність шкідливих викидів по вулиці Незалежної України,14 та на проспекті Маяковського,12. Всього для досліджень відібрали 2 проби атмосферного повітря та зробили 7 вимірювань гамма-фону.

Фото: Запорізький ЦКПХ

За результатами дослідження, по вулиці Незалежної України,14 виявили перевищення норми однієї речовини в атмосферному повітрі. А саме – сірководню (0,0092 мг/м³), у якого норма була перевищена у 1,15 рази. 

Чим небезпечний сірководень для людини

Цей газ має дуже виразний і стійкий запах, схожий на запах тухлих яєць, проте людський організм швидко адаптується до нього. У результаті, це призводить до зниження здатності відчувати його присутність.

Внаслідок отруєння сірководнем може з’являтися різь в очах, подразнення верхніх дихальних шляхів, кашель та чхання. Відсутність належного лікування в деяких випадках призводить до бронхіту та зниження гостроти зору.


Читайте також:

Цього року у Вознесенівському районі Запоріжжя приберуть понад 700 тонн сміття. На це районна адміністрація виділила 1 мільйон 500 тисяч гривень.

Протягом минулого тижня фахівці проводили дослідження якості води та піску на пляжах міста. У результаті вони виявили кишкову паличку та холероподібні вібріони у воді та піску.

У Запоріжжі посеред міста розташований парк відпочинку “Дубовий Гай”, якому понад 65 років. Стан цієї локації з роками стає більш неохайним та закинутим. Inform.zp.ua відвідав парк, щоб побачити, як він виглядає зараз.