Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Бердянському районі окупанти відкрили для дітей клас “морської піхоти”

У Бердянському районі окупанти відкрили для дітей клас “морської піхоти”

У Бердянському районі окупанти відкрили для дітей клас “морської піхоти”

Діти у формі російської армії. Фото: “Жовта стрічка”/телеграм

У тимчасово окупованому росіянами селі Новопетрівка Бердянського району Запорізької області окупанти відкрили шкільний клас “морської піхоти”.

Про це повідомив рух спротиву на тимчасово окупованих територіях України у телеграм-каналі “Жовта стрічка”.

Українські діти в такому класі мають носити форму російської морської піхоти. Крім того, для учнів створили пропагандистські методичні посібники. У майбутньому окупаційна влада планує створити шкільні класи росгвардії та десантників.

“В окупаційній адміністрації пишуть, що клас допоможе вирішити проблему дефіциту кадрів у важливій сфері і дасть “додаткову перевагу” при виборі професії”, – зазначили у повідомленні.

Шкільний клас “морської піхоти”. Фото: “Жовта стрічка”/телеграм

Як зазначає рух спротиву, клас такого типу відкрили саме в селі, оскільки у батьків немає можливості перевести дитину в інший навчальний заклад. 

Нагадаємо, що у тимчасово окупованому Бердянську російські військові застосовували жорстокі методи, щоб придушити опір серед місцевого населення, зокрема незаконно позбавляли волі українських громадян.

Раніше ми писали, що чиновницю з Мелітополя Запорізької області засудили до 15 років за ґратами за колабораціонізм. Одразу після окупації міста вона зайняла посаду “головного спеціаліста” в окупаційній адміністрації Мелітополя.


Читайте також:

Мешканець Запоріжжя створив “фірму”, яка пропонувала роботу в країнах Європейського Союзу. З потенційних працівників брали передплату, а потім припиняли із ними спілкування. Вісьмом фігурантам загрожує до 12 років за ґратами із конфіскацією майна.

Правоохоронці затримали мешканця Запоріжжя, який за гроші допомагав військовозобов’язаним оформити документи на виїзд за кордон. Йому повідомили про підозру після того, як він отримав частину оплати.