Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 925-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

925-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

925-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

ЗСУ

Як минув 925-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрали головні новини для Запоріжжя та області за сьогодні.

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров прокоментував своє можливе звільнення з посади. Така інформація з’явилася після візиту президента України Володимира Зеленського до Запоріжжя 2 вересня.

Запорізький спортсмен Максим Ніколенко в настільному тенісі переміг у чвертьфіналі француза Клемана Бертьє. Вихід до півфіналу гарантує тенісисту мінімум бронзову медаль.

Рух Дніпровською ГЕС у Запоріжжі тимчасово обмежать у зв’язку із проведенням ремонтних робіт. Проїхати не можна буде з 8:00 7 вересня до 20:00 8 вересня.

В ніч на 5 вересня в Запорізькій області українські військові збивали БпЛА типу «Shahed». Загалом по всій країні знищили 60 російських дронів. 

Відео із укриття запорізької гімназії № 97, на якому видно плісняву на стінах, поширили у соціальних мережах. Ситуацію прокоментував очільник Запорізької ОВА Іван Федоров під час брифінгу.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі відвідав тимчасово окуповану Росією Запорізьку АЕС. Зокрема оглянув зсередини градирню, де в серпні сталася пожежа. Це п’ятий візит Гроссі на станцію за часи повномасштабної війни.

Запорізька штовхальниця ядра Марія Помазан виборола золоту медаль на Паралімпійських іграх в Парижі. 

Вчора, 4 вересня, у Запоріжжі проводили дослідження якості повітря. У результаті фахівці виявили перевищення сірководню в житловій забудові по вулиці Незалежної України, 14.

З початку 2024 року державний кордон України в обох напрямках перетнули 23,7 мільйони людей. Серед тих, хто був змушений залишити рідну домівку, була й жителька Запоріжжя Людмила Штефанеса, яка 25 червня вирушила до Латвії. Читайте далі в матеріалі Inform.zp.ua, як запоріжанка намагалася вивезти свого пса через кордон.

У тимчасово окупованому росіянами селі Новопетрівка Бердянського району Запорізької області окупанти відкрили шкільний клас “морської піхоти”.

У Запоріжжі 6 та 7 вересня відбудуться зміни у русі громадського транспорту у зв’язку із ремонтом дорожнього покриття по вулиці Сєдова. Тролейбус №9 тимчасово припине курсувати, а тролейбус №17 рухатиметься за новим маршрутом.