Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Коригувальника із Запоріжжя засудили до 15 років за ґратами: подробиці

Коригувальника із Запоріжжя засудили до 15 років за ґратами: подробиці

Коригувальника із Запоріжжя засудили до 15 років за ґратами: подробиці

Затримання коригувальника. Фото: Служба безпеки України

У Запоріжжі чоловік коригував повітряні удари Росії по цивільній інфраструктурі обласного центру, оборонним заводам та локаціям Сил Оборони. Суд визнав його винним, запоріжець отримав 15 років тюрми з конфіскацією майна. 

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними слідства, зловмисника затримали контррозвідники СБУ під час спецоперації у серпні 2022 року. Запоріжця завербував кадровий співробітник 5-ї служби фсб. 

Під час обшуку в оселі чоловіка, правоохоронці знайшли банківську картку, на яку він отримував кошти від російських спецслужб. Також виявили телефон, який використовувався для зв’язку з фсб.

Як зазначають в СБУ, агент фсб розвідував локації Сил оборони поблизу передової. Після цього наводив російські повітряні удари по цивільній інфраструктурі обласного центру, оборонним заводам і пунктам базування підрозділів ЗСУ та Нацгвардії.

Крім грошей, росіяни обіцяли запоріжцю “посаду” у разі захоплення міста. А сам чоловік планував вступити до лав так званих «розстрільних загонів» РФ, щоб вбивати українців.

Суд визнав корегувальника винним, йому призначили покарання у виді 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що мешканець Запоріжжя створив “фірму”, яка пропонувала роботу в країнах Європейського Союзу. З потенційних працівників брали передплату, а потім припиняли із ними спілкування. Вісьмом фігурантам загрожує до 12 років за ґратами із конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що правоохоронці затримали мешканця Запоріжжя, який за гроші допомагав військовозобов’язаним оформити документи на виїзд за кордон. Йому повідомили про підозру після того, як він отримав частину оплати.