Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Культура » Запорізький міжнародний кінофестиваль відбудеться у вересні: деталі

Запорізький міжнародний кінофестиваль відбудеться у вересні: деталі

Запорізький міжнародний кінофестиваль відбудеться у вересні: деталі

Логотип Запорізького міжнародного кінофестивалю

У Запоріжжі вперше за майже три роки планують провести міжнародний кінофестиваль ЗІФФ. Він пройде з 20 по 22 вересня. На фестиваль можуть завітати запоріжці, аби переглянути стрічки Міжнародної та Національної конкурсних програм, а також спеціальні покази українських фільмів.

Про це повідомили організатори кінофестивалю ЗІФФ у коментарі Inform.zp.ua.

Фестиваль триватиме у Запоріжжі з 20 по 22 вересня. На ньому представлять фільми з Міжнародної та Національної конкурсних програм, спеціальні покази українських фільмів, а також відбудеться пітчинг ідей сценаріїв, що поборються за премію імені Вячеслава Зайцева.

У національній та міжнародній конкурсній програмі будуть представлені ігрові, документальні та анімаційні короткометражні фільми різних жанрів, створені у 2023-2024 роках.

Номінації Національної конкурсної програми:

  • Найкращий український короткометражний ігровий фільм;
  • Найкращий український короткометражний документальний фільм;
  • Найкращий український короткометражний анімаційний фільм.

Нагадаємо, всі охочі мали змогу представити на розгляд журі кіносценарій про Запорізький край в пам’ять про запорізького кіборга Вячеслава Зайцева.

Організатори поки тримають в секреті локації, де проходитиме кінофестиваль, з міркувань безпеки. 

“Повну програму та розклад фестивалю надамо приблизно за тиждень до старту події з урахуванням усіх безпекових умов. Прифронтове місто вимагає більших мір та уваги до таких моментів”, – зазначають організатори.

Традиційно, перегляд стрічок є безкоштовним для запоріжців та гостей міста. Слідкуйте  за новинами на офіційних сторінках в соцмережах кінофестивалю ЗІФФ.

Нагадаємо, восстаннє ЗІФФ проводил в Запоріжжі у 2021 році. Якою була церемонія відкриття – читайте в нашому матеріалі.