Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Росіяни атакують на Запорізькому напрямку (КАРТА)

Росіяни атакують на Запорізькому напрямку (КАРТА)

Росіяни атакують на Запорізькому напрямку (КАРТА)

Карта. Джерело: ISW

5 і 6 вересня російські війська атакували поблизу Роботино на заході Запорізької області. Крім цього, минулої доби відбувся штурм українських позицій. Останнім часом окупанти частіше використовують авіацію.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначає ISW, речник оперативного угруповання військ “Таврія” Дмитро Лиховій розповів, що на Запоріжжі невеликі російські піхотні групи зазвичай здійснюють одну-дві атаки на день. Також російські війська нещодавно посилили авіаудари на півдні України. 

На Пологівському напрямку, у центрі Запорізької області на схід від Роботино, діють безпілотники 35-ї загальновійськової армії РФ (СВО). Ні українські, ні російські джерела не повідомляли про бої в районі кордону Донецько-Запорізької області 6 вересня.

Крім цього, у Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що минулої доби на Оріхівському напрямку російські війська здійснили один штурм позицій українських підрозділів поблизу Малої Токмачки. На Гуляйпільському напрямку обстановка без особливих змін.

Нагадаємо, 5 серпня Президент України Володимир Зеленський розповів, що Росія відтягнула на Курщину 60 тисяч військових для посилення своїх позицій. Зокрема це були військові з Запорізької та Херсонської областей. Наразі ситуація на Запорізькому напрямку поліпшилася, обстрілів стало менше.

Раніше ми писали, що росіяни використовують боєприпаси з отруйними речовини, щоб посилити роботу своєї артилерії. Найбільше таких випадків відбувається в Запорізькій області.