Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Корупція » Розслідування справи заступника голови Запорізької обласної ради завершили: що відомо

Розслідування справи заступника голови Запорізької обласної ради завершили: що відомо

Розслідування справи заступника голови Запорізької обласної ради завершили: що відомо

Владислав Куценко. Фото: Facebook Владислав Куценко

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершили розслідування за підозрою заступника голови Запорізької обласної ради та двох його колишніх помічників щодо корупції на медичних закупівлях. 

Про це повідомляє НАБУ.

Слідчі встановили, що протягом 2023-2024 років підозрювані неодноразово надавали одному з директорів обласної лікарні гроші, аби конкретні компанії перемагали в оголошених медзакладом тендерах. Також медзаклад за їхньою вказівкою відкрив рахунок у визначеному банку і зберігав там гроші.

19 лютого 2024 року осіб викрили відразу після надання хабара. Наступного дня їм повідомили про підозру. Загальна сума, яку отримали підозрювані, перевищує 650 тисяч гривень.

Ймовірно, йдеться про Владислава Куценка. Він підозрюється у наданні понад 650 тисяч гривень неправомірної вигоди директору “Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”, що розслідується НАБУ і САП.

Що відомо про справу Владислава Куценка

Заступник голови Запорізької обласної ради, його помічник та місцевий депутат намагалися підкупити директора обласного медичного закладу. СБУ та НАБУ викрили чиновників на хабарі.

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжні заходи для посадовців Запорізької обласної ради, яких затримали на спробі дати хабар.

Заступник голови Запорізької обласної ради вийшов з-під варти. За нього внесли 3,028 млн грн застави. Він був звільнений зі слідчого ізолятора з рядом зобов’язань, включаючи заборону покидати Запоріжжя без дозволу, повідомлення про зміну місця проживання та роботи, утримання від спілкування з іншими підозрюваними, здачу закордонних паспортів, а також носіння електронного браслета. Згодом йому повернули закордонні паспорти та зняли браслет.

У серпні Вищий антикорупційний суд (ВАКС) до 8 жовтня продовжив строк дії обов’язків, покладених на відстороненого заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Куценка.