Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Незабаром росіяни можуть знову атакувати енергетику у Запоріжжі та інших містах, – Шмигаль

Незабаром росіяни можуть знову атакувати енергетику у Запоріжжі та інших містах, – Шмигаль

Незабаром росіяни можуть знову атакувати енергетику у Запоріжжі та інших містах, – Шмигаль

Ілюстративне фото/Иллюстративное фото

В Уряді мають розвіддані про те, що росіяни знову готують ракетні і дронові удари по енергосистемі України.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, якщо ситуацію зафіксувати у такому стані, у якому вона знаходиться станом на зараз, то зиму можну було би пройти без відключень світла та застосування графіків погодинних відключень. 

“Але ми розуміємо, що ворог не буде давати нам такої “розкоші” просто жити спокійно, їх терористична і геноцидна політика буде продовжуватись. Відповідно ми вже втратили 9 гігават, для розуміння, це половина об’єму споживання електроенергії довоєнного”, – зазначив Шмигаль.

Нещодавно у диспетчерському центрі “Укренерго” зазначили, що українська енергетика внаслідок російських обстрілів втратила більше 9 ГВт генерації і зараз додаткових потужностей в системі немає. У компанії закликали ощадливо споживати електроенергію.

Нагадаємо, 26 серпня росіяни обстріляли об’єктів енергетичної інфраструктури України. Це стало причиною введення графіків погодинних відключень. У “Запоріжжяобленерго” тоді заявили, що масовані російські обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури України “ускладнили й до того непросту ситуацію в Об’єднаній енергосистемі”.

Раніше ми писали, що якщо взимку в Запоріжжі буде мороз -10-15°C, то обмеження електроенергії по 10-14 годин на добу неминучі. При частих російських обстрілах енергетики – світла може не бути по декілька діб. 

Крім цього, гендиректор “Водоканалу” розповів, що буде з водою у Запоріжжі в разі блекауту.


Читайте також:

У Запоріжжі продовжують ліквідувати наслідки атаки росіян у приватному секторі, який постраждав внаслідок удару безпілотником минулого тижня. Вже відновили 13 дахів та виконали інші роботи.

На сьогодні в Запоріжжі відновлюють десять багатоповерхівок, які постраждали від російських обстрілів. Загалом армія РФ зруйнувала в місті 12 багатоповерхівок. Кореспондентам Inform.zp.ua вдалося відвідати три об’єкти, за відбудову яких відповідає Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури, і поспілкуватися з місцевими мешканцями, які прагнуть повернутися до своїх домівок якомога швидше.