Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Спорт » Завершення Паралімпіади: які нагороди отримали запорізькі спортсмени

Завершення Паралімпіади: які нагороди отримали запорізькі спортсмени

Завершення Паралімпіади: які нагороди отримали запорізькі спортсмени

Логотип Паралімпійських ігор у Парижі. Фото: EPA/UPG

Сьогодні, 8 серпня, відбувся останній, 11-й змагальний день Паралімпійських Ігор у Парижі. У складі української команди взяли участь і запорізькі спортсмени, які отримали 4 нагороди: золоту, срібну і дві бронзові медалі.

Inform.zp.ua зібрав всю інформацію про досягнення запоріжців на Паралімпіаді.

Золота медаль (перше місце):

5 вересня запорізька штовхальниця ядра Марія Помазан виборола золоту медаль на Паралімпійських іграх в Парижі. У фіналі вона з першої спроби стала лідеркою серед інших параатлеток. Вона штовхнула ядро на 12.75 метрів. Українка здобула друге поспіль паралімпійське “золото”. Помазан майже випередила світовий рекорд, однак їй не вистачило 81 сантиметра.

Марія Помазан
Марія Помазан. Фото: Getty Images/Alexander Hassenstein

Срібна медаль (друге місце):

6 вересня запорізький легкоатлет Микита Барабанов разом із Оксаною Ботурчук отримали срібну медаль у забігу на 100 метрів у класі Т12. Вони фінішували другими з результатом 12.17 секунд. 

Оксана Ботурчук разом з Микитою Барабановим.
Оксана Ботурчук разом з Микитою Барабановим. Фото: Іван Федоров

Бронзова медаль (третє місце):

3 вересня запорізький спортсмен Микита Барабанов разом зі спортсменкою Оксаною Ботурчук фінішували третіми у фінальному забігу на 400 метрів у класі Т12 на Паралімпійських іграх у Парижі. Їхній результат – 55.67 секунд.

6 вересня тенісист із Запоріжжя Максим Ніколенко здобув бронзову медаль на Паралімпійських іграх у Парижі. Його медаль стала другою для України в настільному тенісі.

Тенісист Максим Ніколенко
Тенісист Максим Ніколенко. Фото: Іван Федоров

Загалом у літніх Паралімпійських іграх взяли участь 7 спортсменів із Запоріжжя. Це – спортсмени Запорізького регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт” Марія Помазан, Микита Барабанов, Марина Вербова, Кирило Гаращенко, Лев Кац, Максим Ніколенко, Юлія Липецька. Вони виборювали медалі в чотирьох видах спорту: у тенісі, легкій атлетиці, плаванні та тхеквондо.

Сумарно цьогоріч Україна отримала 82 медалі. Це п’ятий результат серед усіх збірних за кількістю медалей і сьоме місце у медальному заліку.

З них:

  • 22 золотих;
  • 28 срібних;
  • 32 бронзових.