Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У двох лікарнях Запоріжжя з’являться нові послуги

У двох лікарнях Запоріжжя з’являться нові послуги

У двох лікарнях Запоріжжя з’являться нові послуги

Ілюстративне фото

У двох міських лікарнях Запоріжжя з’являться нові послуги. Ці медичні заклади входитимуть до переліку кластерних лікарень.

Про це повідомили у Запорізькій міській раді.

Зазначається, що кластерні лікарні мають надавати послуги щонайменше за 20 напрямами медичного обслуговування населення. У Запоріжжі лише дві лікарні майже відповідали цим вимогам – міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги, а також міська лікарня №9.

Однак цим закладам не вистачало напрямків акушерства, гінекології та педіатрії. Щоб розширити напрямки, потрібно було приєднати інші лікарні. Тож у об’єднаному закладі додатково з’являться:

  • акушерсько-гінекологічний підрозділ;
  • жіноча консультація;
  • неонатальні ліжка.

Також у кластерних лікарнях створять резерв місць на випадок надзвичайних ситуацій через воєнні дії.

Нагадаємо, ще на початку року заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Васюк заявив, що лікарня №9, а також лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги можуть бути включені до кластерності лікарень. 

Раніше ми писали, що міську лікарню екстреної та швидкої медичної допомоги у Запоріжжі ремонтуватимуть. На це витратять понад 320 мільйонів гривень. Тоді планували почати виконувати роботи у травматологічному корпусі. Заклад обладнають сучасними меблями та апаратурою, а також займатимуться благоустроєм на прилеглій території.

На початку цього року відділення мікрохірургії голови та шиї міської лікарні №9 Запоріжжя розширило свої можливості, додавши новий напрямок — лікування щелепно-лицьових захворювань.