Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі збільшать суму відшкодування на поховання військових

У Запоріжжі збільшать суму відшкодування на поховання військових

У Запоріжжі збільшать суму відшкодування на поховання військових

Загинув герой

У Запоріжжі збільшать суму відшкодування витрат на поховання загиблих військових. Це може статися вже цього року.

Про це повідомили на засіданні Консультативної ради жінок загиблих Героїв.

Зараз у Запоріжжі діє Міська цільова програма функціонування галузі ритуального обслуговування на 2023-2025 роки. Згідно з цією програмою, коштом міської територіальної громади та субвенції від Запорізької обласної державної адміністрації передбачається відшкодування витрат на поховання або перепоховання військовослужбовців, які загинули під час бойових дій через військову агресію росіян проти України.

“Сума відшкодування витрат на перше поховання у 2024 році складає 17 100 гривень. Наразі планується значне підвищення суми відшкодування витрат на перше поховання, що може бути затверджено навіть у 2024 році”, – повідомив начальник “Запорізької ритуальної служби” Максим Дмитрієв.

Крім того, згідно з міською програмою на 2024 рік, за кошти міської територіальної громади передбачається відшкодування витрат на 73 надмогильні камені для загиблих військових, які були зареєстровані у Запоріжжі за місцем проживання. На це виділили загальну суму 4 мільйони 993 тисяч гривень.

Раніше ми писали, що при Запорізькій обласній військовій адміністрації створять Раду родин загиблих військовослужбовців. Це має полегшити процес вирішення питань родичів полеглих та підтримати їх.

Ще 76 сторінок про загиблих військових додали у електронну призму – меморіал пам’яті загиблих Героїв Запоріжжя. Тепер призма містить інформацію про 323 захисників.