Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Росіяни посилюють авіаудари по Запорізькій області, – Лиховій

Росіяни посилюють авіаудари по Запорізькій області, – Лиховій

Росіяни посилюють авіаудари по Запорізькій області, – Лиховій

Армия рф

Останніми днями росіяни значно наростили інтенсивність бойових дій. Стало більше обстрілів, скидів отруйних речовин і FPV-дронів. Також вони активніше використовують КАБи та ракети.

Про це розповів речник оперативного угруповання військ “Таврія” Дмитро Лиховій в етері «Суспільне.Новини».

Лише за 9 вересня окупанти завдали 16 авіаційних ударів: при цьому були скинуті 18 керованих авіабомб. 

“…Всі вони припали на Запорізьку область, на невеликий проміжок між Дніпром і роботинським виступом. Зокрема, на місто і район міста Степногірськ тільки 5 КАБів упало. Оріхів і Лук’янівське по 3 каби, також по 2 на Щербаки, Новоандріївка, Новоданилівка і також у Кам’янське. Крім того, авіація ворожа працює, застосовуючи некеровані авіаційні ракети. І вчора росіяни застосували по цьому ж напрямку 66 НАРів, некерованих авіаційних ракет”, – розповів речник ОУВ “Таврія”.

Також він зазначив, що за серпень окупанти використали на півдні країни 200 боєприпасів з отруйними речовинами. А за десять днів вересня – ще 40.

Як зазначив голова ЗОВА Іван Федоров, впродовж 10 вересня російські війська 356 разів били по 8 населених пунктах Запорізької області. А у Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що на Оріхівському напрямку минулої доби відбулось одне безуспішне боєзіткнення неподалік Малих Щербаків.

Раніше ми писали, що росіяни використовують боєприпаси з отруйними речовинами, щоб посилити роботу своєї артилерії. Найбільше таких випадків відбувається в Запорізькій області. Армія РФ скидає їх з коптерів та безпілотників на бойові позиції українських військових.