Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Культура » У Гуляйполі відновили пам’ятник Нестору Махну

У Гуляйполі відновили пам’ятник Нестору Махну

У Гуляйполі відновили пам’ятник Нестору Махну

Гуляйполе. Фото: Famiglia Cristiana

У Гуляйполі Запорізької області відновили пам’ятник Нестору Махну, який цього року постраждав внаслідок російських обстрілів.

Про це повідомив міський голова Гуляйпільської об’єднаної територіальної громади Сергій Ярмак.

Пам’ятник Нестору Махну постраждав у травні. Тоді російські окупанти завдали удар по Гуляйполю. Монумент поставили в центрі міста у 2009 році, він є його неофіційним символом.

У Гуляйполі відновили пам’ятник Нестору Махну
Відновлений пам’ятник. Фото: Сергій Ярмак

Що відомо про руйнування культурних пам’яток на Запоріжжі

В Гуляйполі росіяни зруйнували паровий млин “Надія”. Історики називають цю історичну пам’ятку 19 століття “кращим зразком промислової архітектури Запорізького регіону”.

Будинок культури в Оріхові майже повністю зруйнований від російських обстрілів. Поліцейським вдалося врятувати в руїнах портрет Тараса Шевченка.

У серпні цього року у Гуляйполі Запорізької області окупанти знищили краєзнавчий музей. Історична пам’ятка спалахнула внаслідок влучання снаряду та вигоріла вщент. До цього у будівлю три рази влучали снаряди. Працівники комунальних служб тричі накривали дах музею брезентом, щоб волога не потрапляла всередину. Експонати вціліли – того ж місяця їх заздалегідь евакуювали до Запоріжжя. 

Читайте також:

У Запоріжжі вперше за майже три роки планують провести міжнародний кінофестиваль ЗІФФ. На фестиваль можуть завітати запоріжці, аби переглянути стрічки Міжнародної та Національної конкурсних програм, а також спеціальні покази українських фільмів.

В Запоріжжі з’явилася виставка робіт художниці Христини Валько у рамках проєкту “Плакати воєнного часу”.