Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Хортицькому районі побудують два інклюзивні майданчики

У Хортицькому районі побудують два інклюзивні майданчики

У Хортицькому районі побудують два інклюзивні майданчики

Парк Героїв Національної Гвардії України. Фото: Inform.zp.ua

У Запоріжжі в парку Героїв Національної Гвардії України в Хортицькому районі з’являться два інклюзивні майданчики. 

Про це повідомила в.о. міського голови Запоріжжя регіна Харченко в своєму телеграм-каналі.

На цьому тижні в парку Героїв Нацгвардії вже знесли сцену та стелу, які понад 20 років знаходилися в аварійному стані. Вся поверхня заіржавіла та споруда мала хитку основу. 

В одному з парків Запоріжжя демонтували стару сцену та стелу (ФОТО)
Демонтаж сцени. Фото: Хортицька райадміністрація
Парк Героїв Нацгвардії України після знесення сцени та стели. Фото: Inform.zp.ua

На місці прибраних об’єктів планують побудувати два інклюзивні майданчики. Один буде для дітей, інший – для дорослих. Детальної інформації про те, що там буде, поки що немає.

Нагадаємо, до кінця цього року у Запоріжжі планують створити чотири інклюзивні спортивні майданчики. Наразі триває розробка проєктної документації. Один з них облаштують у парку Героїв Національної Гвардії України у Хортицькому районі міста.


Читайте також:

З моменту набрання чинності Законом про деколонізацію вулиці, провулки,парки, сквери тощо по всій Україні активно перейменовують, щоб позбутися російських та радянських назв. Inform.zp.ua звернувся до Департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради за повним переліком нових назв у Запоріжжі.

У Гуляйполі Запорізької області відновили пам’ятник Нестору Махну, який цього року постраждав внаслідок російських обстрілів.

У Запоріжжі вперше за майже три роки планують провести міжнародний кінофестиваль ЗІФФ. На фестиваль можуть завітати запоріжці, аби переглянути стрічки Міжнародної та Національної конкурсних програм, а також спеціальні покази українських фільмів.