Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » В Україну з російського полону повернули 49 громадян, – Зеленський (ФОТО)

В Україну з російського полону повернули 49 громадян, – Зеленський (ФОТО)

В Україну з російського полону повернули 49 громадян, – Зеленський (ФОТО)

Фото: Володимир Зеленський/телеграм

Сьогодні, 13 вересня, додому повернулися 49 українців та українок. Серед них воїни Збройних Сил України, а також цивільні люди. 

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Серед звільнених з російського полону є захисники та захисниці “Азовсталі”, бійці Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби та ЗСУ.

Фото: Володимир Зеленський/телеграм
Фото: Володимир Зеленський/телеграм

“Зокрема, Леніє Умєрова – дівчина, яку росіяни захопили в заручники, коли вона приїхала піклуватися про хворого батька. Вдома й Герой України, військовий медик Віктор Івчук”, – зазначив президент.

Фото: Володимир Зеленський/телеграм
Фото: Володимир Зеленський/телеграм

Також додому повернулися 15 воїнів бригади НГУ «Азов». Вони знаходилися в російському полоні понад два роки, переважно це жінки. Патронатна служба «Янголи Азову» буде забезпечувати їхнє лікування, та реабілітацію, повідомила керівниця патронатної служби бригади Олена Толкачова.

Нагадаємо, що 24 серпня, відбувся обмін військовополоненими між Росією та Україною, серед них боєць із Запорізької області.


Читайте також:

У Гуляйполі Запорізької області відновили пам’ятник Нестору Махну, який цього року постраждав внаслідок російських обстрілів.

У Запоріжжі вперше за майже три роки планують провести міжнародний кінофестиваль ЗІФФ. На фестиваль можуть завітати запоріжці, аби переглянути стрічки Міжнародної та Національної конкурсних програм, а також спеціальні покази українських фільмів.

Сьогодні, 13 вересня, у Запоріжжі в Південному мікрорайоні місцеві мешканці можуть почути гучні звуки. Це пов’язано із будівельними роботами на майданчику будівництва “підземної школи”.

Запоріжці можуть долучитися до евакуації тварин з прифронтових територій. Благодійну акцію організував всеукраїнський гуманістичний рух із захисту прав тварин UAnimals. Кожен охочий допомогти може придбати “віртуальний квиток” на евакуаційний рейс, не наражаючи себе на небезпеку.